Stejarul din Piata Cetatii a fost taiat. Copiii vor planta, in locul lui, un platan. Cladirea in care functioneaza Scoala Generala ”Petre Dulfu” va deveni un centru cultural

Reclame home 1
Reclame home 1

Un stejar, care a dainuit mai bine de 100 de ani in Piata Cetatii din Baia Mare, a fost taiat, marti, de catre angajatii SPAU dupa ce acesta s-a uscat. Initial, specialistii serviciului au incercat sa il salveze insa nu s-a mai putut face nimic.

Catalin Chereches, primar Municipiul Baia Mare: ”Am incercat impreuna cu specialistii sa il salvam insa nu s-a putut acest lucru. Este vorba despre un stejar pe care, din pacate, nu am putut sa il salvam.”

Copiii din Baia Mare sunt invitati sa planteze un platan in locul stejarului.

Catalin Chereches, primar Municipiul Baia Mare: ”Vom planta in locul acestuia un platan si ii vom invita pe copiii din Baia Mare sa vina si sa puna cate un saculet cu pamant. Astfel, platanul va putea fi considerat copacul lor, iar peste 30-40 de ani sper sa-si aminteasca cum au fost alaturi de alti copii atunci cand s-a plantat copacul. Acest lucru il vom face in prima zi de Sarbatoare a Castanelor.”

Referitor la Piata Cetatii trebuie sa va spunem faptul ca edilul are planuri mari. Acesta doreste sa mute elevii si cadrele didactice din incinta cladirii, in care functioneaza acum Scoala Generala ”Petre Dulfu”.

Catalin Chereches, primar Municipiul Baia Mare: ”Vom extinde Piata Pacii spre curtea Scolii Generale ”Petre Dulfu”. Cladirea, in care functioneaza acum institutia de invatamant va deveni un centru cultural. Piata Cetatii va fi astfel intregita. Trebuie sa va mai spun ca acest imobil a fost unul dintre primele edificii importante din aceasta parte a Transilvaniei avand si la acea vreme un caracter cultural-educational. Intentionam ca la subsolul cladirii sa realizam o sala-atelier pentru angajatii Teatrului Municipal Baia Mare unde actorii vor putea desfasura proiectele pe care le au.”

Ana AVRAM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Stefan

    specialisti de cacao au provocat uscarea cu buna stiinta a copacului cand au taiat la ras toate crengile in ,,actiunea de toaletare” facuta de tot de ei. Hahalere

    Reply
  2. dandanmm

    Cum sa traiasca un copac in jurul caruia nu patrunde apa in sol? Nu se vede ca peste tot in jur sint dale de piatra? De unde sa-si ia radacinile apa? Multa minte trebuie celor care fac amenajari exterioare…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole