STENOGRAME: Teroare psihica, reinstalata. Chereches il ameninta pe sindicalistul Liviu Pop: Am maniere moderne de management

Catalin Chereches continua sarabanda razbunarilor personale, dupa revenirea in functia de primar. Ultima victima a acestuia este Liviu Pop, fost lider al Sindicatului din Administratie Maramures, in prezent vicepresedinte la nivel national. In cursul zilei de vineri, 11 august, acesta a fost chemat la ordine de primarul baimarean, care a emis o dispozitie prin care ii schimba lui Pop, in mod radical si fara niciun argument legal, locul de munca si, implicit, atributiile de serviciu in cadrul Primariei. Mai precis, de la Aparare Civila, Pop este trimis la Salubrizare. Facut un fel de gunoier sef, menit a verifica alti gunoieri, ceva mai nesimnificativi pentru Chereches.

Ulterior emiterii actului, Pop si Chereches au avut o discutie pe marginea acestui subiect, Pop insistand ca este ilegal, iar Chereches sustinand ca EL e primarul urbei si EL este cel care da dispozitii. Reproducem fragmentele de mai jos, asa cum ne-au fost ele relatate de cei care au asistat la discutiile dintre cei doi.

“Liviu Pop:Eu lucrez acolo ca atestat. E o chestie de importanta strategica. Mai ales cu alerta de pesta porcina. Si e chiar ce am in fisa postului.

Catalin Chereches: Asteptam.

Liviu Pop: Nu, nu asteptam. Va arat procedurile, le aveti si dumneavoastra.

Catalin Chereches: In Municipiul Baia Mare, strategic, astazi e sa fie curatenie.

Liviu Pop: Da, si e plin in Primaria Baia Mare de oameni care pot sa faca asta. Trebuie sa respectati legea, ca si toti ceilalti.

Catalin Chereches: Invocati faptul ca nu respect legea?

Liviu Pop: Atata vreme cat nu m-ati chemat, nu ati vorbit cu mine…

Catalin Chereches: Nu am nicio obligatie.

Liviu Pop: Altadata ma chemati si discutam orice problema. Nu cred ca sunt cea mai potrivita persoana din Primarie. Am tahicardie, probabil nu vi s-a spus.

Liviu Pop: Presupun ca asta nu e replica la faptul ca m-am batut pentru interesele oamenilor. Domnule Primar, eu cred in Dumnezeu.

Catalin Chereches: Eu cred in mine, in primul rand.

Liviu Pop: Nu, eu dupa Dumnezeu, cred in mine. Ati considerat, la misto ca eu, la 57 de ani, sunt singura persoana din Primarie capabila pentru salubrizare. Iar dumneavoastra, la 39, nu.

Catalin Chereches: Vreau sa ii coordonati, acolo.

Liviu Pop: Dispozitia e scrisa la misto. Scrie ca sunt inspector, in loc de consilier. E gresita.

Catalin Cherches: Si dumneavoastra cate hartii gresite mi-ati dat?

Liviu Pop: Se vede clar ca aveti ceva cu mine.

Catalin Chereches: (ridica tonul) Lasati-ma sa vorbesc. Deocamdata EU vorbesc aici si apoi…

Liviu Pop: Primaria nu e a dumneavoastra. E a statului.

Catalin Chereches: EU vorbesc aici! Va dau dispozitiile astea!

Liviu Pop: Dati-le, dar legal.

Catalin Chereches: Asta facem. (scade tonul) Daca am gresit, indreptam.”

Pe parcursul dialogului, Liviu Pop ii aminteste primarului Chereches de “promisiunile” facute in iarna, pe vremea cand nu isi putea exercita atributiile de edil. Reactia lui Chereches este aproape viscerala. Limbajul folosit spune totul.

“Liviu Pop: M-ati amenintat si asta reiese din inregistrarile pe care le am cu dumneavoastra.

Catalin Chereches: Ma pis pe inregistrarile dumneavoastra.

Liviu Pop: Sigur, va pisati pe toata lumea. Si pe Constitutie, probabil.

Catalin Chereches: (ridica tonul) Nu ma emotionati pe mine!

Liviu Pop: Va intreb, reveniti asupra atitudinii fata de mine?

Catalin Chereches: Deocamdata sunt niste dispozitii.

Liviu Pop: Dar legale sa fie.

Catalin Chereches: Sunt legale.

Liviu Pop: Va mai intreb pentru ultima data…

Catalin Chereches: Ce ma intrebati pentru ultima data? Nu sunteti mama…

Liviu Pop: Nu, in schimb, v-as putea fi tata…

Catalin Chereches: Nu imi puteti fi tata. Nu aveti instalatie sa imi fiti tata.

Liviu Pop: Nu, zau, ati verificat dumneavoastra?

Catalin Chereches: Lasati, ca stiu.

Liviu Pop: Va permiteti cam mult cu mine. Desi stiti ca m-ati mai amenintat inainte.

Catalin Chereches: Si? Care e problema?

Liviu Pop: Am o rugaminte. Nu ma cunoasteti.

Catalin Chereches: Nici dumneavoastra pe mine.

Liviu Pop: Ba, da, prea bine.

Catalin Chereches: Nu. Ma veti cunoaste. Prin hartii.

Senzational! Eu cred in mine (nu in Dumnezeu, n. red.). Nu sunteti mama. Nu aveti instalatie sa imi fiti tata. Ma pis pe inregistrari. Care e problema (ca amenint, n. red.)? Acesta e limbajul personajului pe care habaucii care au mers la vot l-au ales sa reprezinte orasul Baia Mare. Care e problema ca ameninta?, doar poate. I se cuvine. Si nu este pentru prima data. Sunt antecedente.

Discutia dintre cei doi, la care Liviu Pop face referire, avuta in luna februarie, 2017, este ca o profetie care avea sa se implineasca foarte curand. Cu metode de management moderne, dupa cum Chereches ii promisese lui Liviu Pop. Si s-a tinut de cuvant. Mobbingul ii vine ca o manusa lui Chereches.

Redam mai jos fragmente ale dialogului respectiv. Chereches are o atitudine diferita, incercand sa arate ca el conduce orasul, desi instanta ii interzisese asta. (Evident, sefii Politiei Maramures, in frunte cu chestorul Viorica Marincas si subalternul Dorin Coste, nu stiu nimic.)

“Catalin Chereches: De ce ii acuzati pe unii consilieri ca imi sustin un punct de vedere, atata vreme cat eu nu mi-am exprimat unul?

Liviu Pop: Domnule Chereches, cred ca sunteti iar dezinformat…

Catalin Chereches: EU SUNT PRIMARUL ALES AL Municipiului Baia Mare si va rog sa imi spuneti DOMNU’ PRIMAR! Altfel, AVETI O PROBLEMA CU MINE! (tonul e ridicat la maxim)

Liviu Pop: Eu nu am avut treaba cu dumneavoastra.

Catalin Chereches: Eu am vazut inregistrare in care spuneati ca “faceti ce vrea Chereches” (cu referire la consilierii locali, n. red.). Poate nu era vorba de mine, poate era vorba de CORIN Chereches. (incepe sa urle) Faceti ce vreti! Ne intalnim la munca curand!

Liviu Pop: Nu vrem ca drepturile noastre, ca sindicat, sa fie incalcate.

Catalin Chrereches: ASTA NU MA INTERESEAZA. Nu ma intereseaza ce se intampla (incepe sa urle si mai tare) IN MIZERIA VOASTRA DE ORAS.

Liviu Pop: Nu am treaba cu dumneavoastra.

Catalin Chereches: Nu va permit sa imi pronuntati numele. Va astept la munca. Si credeti-ma ca am invatat niste MANIERE MODERNE. NISTE MANIERE DE MANAGEMENT MODERNE. (rade sarcastic) In regula.”

Si odata ajuns la butoane, Chereches s-a tinut de cuvant. A inceput tracasarea psihica la locul de munca (mobbing) a celor care i-au pomenit numele pe vremea cand facea tractiuni la bara fixa in puscaria din Gherla.

Atitudinea dictatoriala, cu accente deviante evidente, manifestata de primarul Catalin Chereches nu reprezinta o exceptie. Este modul tipic in care acesta se raporteaza la toti aceia care isi permit sa ii ceara sa respecte legea si sa nu faca din incalcarea ei o regula in Primaria Baia Mare.

In urma celor intamplate, Liviu Pop afirma pentru ZiarMM ca se va adresa tuturor autoritatilor statului abilitate sa ia masuri fata de un astfel de comportament abuziv, precum si forurilor sindicale existente la nivel national.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

6 Comments

 1. Fort uber

  Prietene Ciprian,o fi cake de po…mina dar prin stenogramele astea tu obtii exact contrariul,simpatia populatiei asupra Primarelui.Daca sindicalistul asta ,alaturi de functionarime, ar fi facut treaba buna pentru oras si nu ar fi fost perceput ca aparator al unei gasti transpartinice,care merge la munca,exact cum merg miticii la ministere,sa frece menta si sa-si faca jocurile,doar pentru salariu si avantaje si in niciun caz pentru cetateni,atunci ti-as fi dat dreptate.Dar asa noi vedem ca primul gospodar se bate cu tentaculele unei structuri hidoase,care tine de scaun.Pai oricum nu-l pune sa adune rahatii de la cainii comunitari si tot ceva de frecat menta ii da ca si sarcina,asa incat un bun angajat merge unde il pune sefu,mai injura printre dinti si se conformeaza,nu comenteaza si nici nu se plange la presa.Asa e in privat de exemplu,iar daca sindicalistul nu se mai simte bine in administratie,poate sa vina in privat,unde colacii sunt pe garduri.Pe gardurile administratie publice,desigur.

  Reply
  1. Ciprian Dragos

   partial, de acord. dar hai sa vedem si cele doua laturi: spumosul dialogului si… mobbingul. pare o chestiune de neglijat, dar hartuirea psihica la locul de munca nu e o simpla poveste. atunci cand te intalnesti cu ea… lucrurile stau diferit de teorie.

   Reply
 2. george

  Doresc ca Liviu POP a aiba verticalitatea necesara pentru a-l dezvata pe CC de obiceiurile de vataf. Baia Mare nu este ograda personala si activitatea lui trebuie sa fie in slujba orasului in totalitate, nu orasul la picioarele lui. In defavoarea lui Liviu POP este identitatea de nume cu nepotrivitul ministru al invatamintului “liviu pop”, dar sper ca asta nu il va deranja in a fi luptator, ca totdeauna.
  Il felicit pentru atitudine si-l sfatuiesc ca atunci cind se exprima sa se fereasca de limbile gata de lins de pe linga CC.

  Reply
 3. Ioan

  În Republica Baia Mare , Kake face absolut ce vrea…matura cu toți..
  Trebuie URGENT schimbata conducerea IPJ Maramureș, 0215, DNA, DGA …și delegați 2-3 procurori profesioniști și verticali !
  Asta pentru a avea speranța că de va SPARGE aceasta MAFIE LOCALA !

  Reply
 4. maria

  Șefa poliției maramureșene a fost făcută, de către primarul Cere Cheș, cetățean de onoare al municipiului Baia Mare. Sunt pe-o mână! Un polițist cu demnitate și onoare ar fi refuzat primirea unui asemenea titlu din mâna unui individ precum Cere Cheș…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1