Stergerea trecutului digital: Google a primit 12.000 de cereri intr-o singura zi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Google a primit vineri 12.000 de cereri ale internautilor europeni pentru a le fi sters trecutul digital, a declarat purtatorul de cuvant al filialei concernului american din Germania, citat sambata de AFP citata de Agerpres.

El a confirmat astfel o cifra avansata de revista germana Der Spiegel.

Pentru a se conforma unei decizii a justitiei europene de la jumatatea lunii mai, Google cel mai important site mondial de cautare pe Internet, a lansat joi un formular online accesibil europenilor prin care le permite sa solicite stergerea rezultatelor lor de cautare.

Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a decis, la 13 mai, ca motoarele de cautare vor trebui sa stearga anumite informatii la cererea unui utilizator, in cazul in care acestea ii lezeaza onoarea. Respectiva decizie a starnit reactii atat in presa europeana, cat si in cea americana.

Cererile solicitantilor vor fi examinate individual si nu vor fi tratate in mod automat, a explicat Google. Concernul american nu a facut estimari privind perioada de timp cat va dura stergerea acestor date, subliniind ca acest lucru depinde de cat de bine intemeiate sunt cererile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2