Sterilizatoare de carte achiziționate de Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Patru aparate pentru sterilizarea cărților au fost achiziționate de Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare. În perioada carantinei, în lipsa acestor echipamente, cărțile restituite de cititori trebuiau să aștepte 14 zile până a fi din nou împrumutate celor care le solicitau, anunță Consiliul Județean Maramureș.

Aceste sterilizatoare de carte cu lumină ultravioletă sunt utilizate pentru dezinfectarea cărților, dar și a altor obiecte: jucării, tablete e-reader, telefoane mobile, tastaturi și alte unități biblioteconomice. Timpul recomandat pentru o dezinfectare este între 30 de secunde și un minut.

Cartea se introduce deschisă în camera de sterilizare, pe dispozitivul semiautomat de fixare a cărții, unde ventilatorul suflă aerul și flutură paginile, menținând cartea deschisă. Astfel, praful este îndepărtat cu ușurință, iar lumina UV ajunge până în interiorul cărții dezinfectând paginile. Lămpile UV-C distrug ADN-ul a 99,9% din bacterii, viruși, stafilococi, salmonella, spori de mucegai.

Achiziția acestor aparate a fost posibilă cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *