Stilul de viata ar putea preveni maladia Alzheimer

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

batraniBoala Alzheimer poate fi prevenita printr-un stil de viata sanatos, potrivit unui studiu care a identificat noua factori de risc pentru dezvoltarea acestei maladii degenerative a memoriei, informeaza nydailynews.com.

Obezitatea, nivelul scazut de educatie, diabetul de tip 2, ingustarea arterei carotide in zona gatului, depresia, tensiunea arteriala ridicata, un nivel ridicat al unui anumit aminoacid si fragilitatea organismului sunt puse de acest studiu in legatura cu doua treimi dintre cazurile de Alzheimer la nivel mondial.

Conexiunile cu fumatul si diabetul au fost observate in special la populatiile asiatice.

Autorii subliniaza faptul ca datele cercetarii au indicat existenta unei corelatii intre acesti factori si nu a unei relatii de cauzalitate.

Totusi, datele din acest studiu au aratat ca indivizii ar putea beneficia de pe urma corelarii factorilor de risc cu potential modificabil, a declarat conducarorul studiului dr. Jin-Yu Tai, specialist in neurologie la University of California din San Francisco si senior editor la “Journal of Alzheimer’s Disease”.

Cercetatorii au analizat datele cuprinse in 323 de alte studii efectuate pe aceasta tema intre anii 1968 si 2014 si au publicat concluziile lor in “Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry”.

Se estimeaza ca in SUA sufera de maladia Alzheimer aproximativ 5,3 milioane de locuitori, mai noteaza nydailynews.com.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *