Stimați politicieni, este datoria dumneavoastră să faceți în așa fel încât părinții să nu mai alerge după o „școală bună”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Marcel Bartic – profesor de istorie, a transmis un mesaj polticientilor pe republica.ro.

„Stimați politicieni,

În acest moment, vă revine responsabilitatea de a salva sistemul nostru de învățământ. Nu e un drept. Nu e un beneficiu al alegerilor pe care tocmai le-ați câștigat. E o obligație. O obligație morală pe care o aveți față de copiii din România. O datorie pe care o aveți de foarte mult timp față de societatea românească și de care nu v-ați achitat niciodată. Educația trebuie să fie prioritatea dumneavoastră numărul unu. Nimic altceva nu poate fi posibil fără școală. Școală bine făcută.

Nu mâine. Nu altădată.

Acum.

În acest moment, școala românească se află în moarte clinică. Ne facem că facem educație. Ne acoperim cu hârtii. Eliberăm niște diplome. Și ucidem vise.

Stă în puterea dumneavoastră să așezați Educația spre drumul care duce spre un viitor mai bun. Să faceți din școală un loc al speranței și al dorinței reale de cunoaștere. Nu pentru note. Nu pentru hârtii care nu valorează nimic. Ridicați Educația la înălțimea unui far care să lumineze destinele societății românești atunci când rătăcim prin bezna unor etape istorice.

Scoateți școala românească în afara intereselor și calculelor politicianiste! Asumați-vă că Educația nu e un minister care să aducă beneficii de imagine. Nu e un domeniu din care să scoateți bani sau să aveți profit electoral. Dimpotrivă. Veți avea de luptat cu interesele de sindicat, cu fricile părinților, cu industria meditațiilor, cu blazarea și dezinteresul multora dintre noi. Va trebui să aveți curajul de a aduce curriculumul în secolul XXI. Să faceți reforma resursei umane în învățământ. Să încurajați și să atrageți oameni competenți și pasionați să vină la catedră. Să vă asigurați că toți copiii din România au șanse egale la educație.

Este datoria dumneavoastră să faceți în așa fel încât părinții să nu mai alerge după o “școală bună”! După “doamna care scoate olimpici”. Toate școlile din țara asta trebuie să fie bune. Toți elevii din România trebuie să aibă șansa de a descoperi la ce sunt buni. Ce îi pasionează și îi motivează cu adevărat.

Faceți un sistem de învățământ care să descopere geniul într-un copil. Nu să-i arate limitele cum o face acum.

Stimați politicieni,

Nu avem timp de pierdut. Numiți oameni capabili și curajoși în fruntea învățământului românesc. Oameni care să nu fie condiționați politic. Să-și poată duce proiectele la bun sfârșit. Pentru că schimbarea are nevoie de timp. Nu se face de la o zi la alta.

Și lăsați-i în pace să facă ce știu ei mai bine.

Educație.”

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *