Stoltenberg: O interventie a NATO in Siria ar agrava situatia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

soldati-razboi 2O participare armata a NATO la conflictul din Siria “nu ar face decat sa agraveze situatia”, a declarat duminica secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, citat de cotidianul german Bild, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

Cei 28 de membri ai NATO fac parte cu totii din coalitia internationala condusa de SUA care lupta impotriva gruparii Statul Islamic (SI) in regiune, insa nu sunt implicati direct in conflictul din Siria.

“Suntem martorii unei teribile crize umanitare. Uneori, este just sa avem o desfasurare militara, ca in Afganistan”, a declarat Jens Stoltenberg pentru editia de duminica a Bild.

“Insa uneori costurile unei operatiuni militare sunt mai mari decat beneficiile. Examinand situatia din Siria, membrii NATO au ajuns la concluzia ca o astfel de operatiune ar agrava o situatie deja teribila”, a adaugat el.

“Exista riscuri ca acesta sa se transforme intr-un conflict regional si mai mare si ca mai multe persoane nevinovate sa isi piarda viata. O desfasurare militara nu este intotdeauna solutia”, a mai spus Stoltenberg.

Statele occidentale, incapabile sa puna capat razboiului din Siria, sunt deseori criticate pentru imobilism in fata unui conflict care le ameninta credibilitatea si securitatea.

La randul sau, Rusia sprijina militar regimul presedintelui Bashar al-Assad, in special in ofensiva pentru a prelua de la rebeli controlul asupra Alepului, al doilea oras din Siria.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1