Stop cersetoriei – Primaria Baia Mare ii trimite acasa pe cersetorii care nu au domiciliu in oras

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Alesii locali au decis sa ia masuri legate de problema cersetoriei. Reprezentantii Primariei in colaborare cu Politia Locala, Jandarmeria Maramures, Directia pentru Protectia Copilului si Serviciul Public de Asistenta Sociala doreste sa curete orasul de cersetori. Proiectul se numeste “Stop cersetoriei in Baia Mare” si se vrea a fi o activitate pe termen lung, care sa dea rezultate.

“O sa-i ridicam pe toti cersetorii, cei care nu sunt din Baia Mare o sa fie pusi pe tren si o sa-i trimitem acasa, iar ceilalti care sunt din Baia Mare vor fi consultati la Spitalului de Pneumoftiziologie. In urma acestei actiuni va fi o schimbare semnificativa pe care baimarenii o vor putea remarca in ceea ce priveste cersetoria”, a mentionat Catalin Chereches, primarul orasului Baia Mare.

Oficialii Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare cunosc foarte bine problemele de sanatate ale cersetorilor, tocmai de aceea medicii sunt receptivi la campania initiata de Primaria Baia Mare.

“Spitalul are ocazia de a ajuta societatea baimareana. In functie de patologie vor fi distribuiti la Spitalul Judetean sau vor ramane internati la Spitalul TBC. Din datele pe care le detinem noi, toti cersetorii au probleme pulmonare”, a declarat Sorina Pintea, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie.

Amenzile pe care politistii le-au aplicat celor care traiesc din cersit nu au facut altceva decat sa se adune in sertare, deoarece cersetorii sunt prea saraci sa le plateasca si nu au venituri legale, sustin oamenii legii, iar Politia Baia Mare nu poate lua alte masuri.

“Noi verificam persoanele care practica cersetoria in Baia Mare, le ridicam si le luam datele. Fiecare are o fisa deschisa la Politie. Pana acum sanctiunile pe care le-am aplicat au fost in zadar. 90% dintre ele nu au niciun efect. Ei nu-si platesc amenzile niciodata. Ii ridicam din intersectie, insa in scurt timp sunt inapoi. Noi nu putem lua alte masuri”, a punctat Viorica Marincas, comisar sef  Politia Baia Mare.

ZiarMM.ro

foto: Ciprian DRAGOS

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *