Ștrandul Municipal Baia Mare a fost dat uitării, dar ne dorim a fi Stațiune Turistică Balneoclimaterică

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Nici în acest an băimărenii nu se pot bucura de prezența unui ștrand. Promisiunile primarului nu au dat roade nici de această dată.

Încă din anul 2016, edilul a promis că va transforma ștrandul într-un loc de agrement modern, care să funcționeze inclusiv în perioada de toamnă și iarnă, având înclusiv o zonă de tratament balnear. Iată că au trecut deja 4 ani de atunci, iar ștrandul este neschimbat.

Anul trecut, Cherecheș a organizat o conferință de presă prin care anunța că se vor începe lucrările la Ștrandul Municipal Baia Mare deoarece acesta urma să se transforme într-un complex modern cu piscine exterioare și interioare, cu spații verzi, dar și locuri pentru plajă, etc. Într-adevăr, în acele zile, spațiul respectiv a fost animat de muncitori. Aceștia au golit clădirile de mizerii, iar boschetarii care se aciuaseră acolo au fost trimiși la plimbare. Din păcate, cam asta a fost tot. Nimic altceva… Aceleași povești ca în fiecare mandat…

Dacă cineva trăiește cu impresia că băimărenii uită, e total greșit. Zilele trecute am asistat la o conversație pe acest subiect între mai multe persoane vârstnice, care se aflau la una dintre pensiunile din Ocna Șugatag. Nu erau deloc încântate…

I.C., pensionar: ”Primarul nostru, de ani de zile, ne-a tot promis că ne face ștrandul. Nu a făcut nimic. Mergem la Satu Mare sau la Dej sau venim aici, în Ocna Șugatag. Cica vrea să transforme orașul în Stațiune Balneară, serios… Își bate joc de noi.”

A.P., pensionară: ”Așa este. În fiecare an spune că-l face și nimic. Am văzut că oamenii îi scriu comentarii și pe Facebook însă nu le răspunde. Pe vremea comunistă orașul acesta avea strand și eram mândri că-l avem. Acum s-a prăpădit. Eu nu mai cred nimic, nicio promisiune…”

I.C.: ”Comentariu la el pe Facebook-”D-le primar, de toate faceți, felicitări, doar de ștrandul ăla blestemat nu îndrăzniți să vă apucați. Oare chiar ar fi de prisos beneficiul adus în bugetul local?.”-O doamnă i-a scris, dar nu i-a răspuns…”

Acum, Primăria Baia Mare are un contract de prestări servicii, consultanță, încheiat, în 5 iunie, cu SC Agorapolis SRL din Constanța pentru atestarea orașului ca Stațiune Turistică Balneoclimaterică de interes național. Prețul total al contractului este de 129.710 lei. Termenul de realizare a documentației este de maxim 220 de zile. Hilar, nu?

Suntem curioși dacă următorul primar va reuși să ducă la bun sfârșit această provocare, respectiv de a moderniza acest ștrand care a atârnat de gâtul lui Cătălin Cherecheș ca o piatră de moară și care nu a dat deloc bine în CV-ul orașului.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Ovi

    La 1907 , cand B M apartinea de Imperiul Austro Ungar, Baia Mare era statiune balneo climaterica,avea Scoala Baimareana de pictura, era o zona deosebita. Avea turisti din vestul Europei ! Ce are azi? O organizare si conducere tipica psd..=pcr…ce vremuri erau atunci…pe Hungarica puteti sa cititi ziarele vremii la Baia -Mare..noa era NagyBanya dar era civilizatie !!! Sincer dupa 1918 nu se mai gaseste nimic..nu poti accesa absolutnimic..am intrat atunci in zona balcaica..trist ! Fara sa fac apologia cuiva, ma refer la civilizatie , organizare si resepct pentru cetatean.! La fel la 1937 la Puzdrele la cabana, se schia , chelnerul purta manusi albe si te servea cu 7 tipuri de sampanie !!!! Ce-a ajuns cabana de-acolo ..distrusa compelt de incompetenta si nesimtirea noilor ordine !!! Cine nu cunoaste istoria , nu paote sa inteleaga dezastrul care s-a abatut peste noi…da sa nu ai un strand…sa mergi la vecini….votati psd si tot asta o sa aveti..pe cand …?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1