Strategia de vaccinare împotriva Covid: Toate ministerele își întreabă angajații dacă vor să se vaccineze

home camp2
home camp2
home camp2

vaccin anti covid

Toți angajații ministerelor trebuie să anunțe dacă vor să se vaccineze sau nu, iar ministerele centralizează răspunsurile și le trimit Ministerului Sănătății pentru realizarea unei baze de date, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Ministerul Sănătății a refuzat până la această oră să răspundă la întrebările G4Media.ro legate de strategia de vaccinare.

Ministerul Sănătății și celelalte instituții din domeniul sănătății au adoptat o strategie de vaccinare, care arată ordinea în care va fi prioritizat vaccinul anti-Covid, atunci când România va avea acces la el.

Președintele Klaus Iohannis a anunțaț în urmă cu două săptămâni că România va primi peste 10 milioane de doze de vaccin în prima tranșă de la Uniunea Europeană, iar primii care vor fi vaccinați vor fi angajații din sănătate și persoanele aflate în situație de risc.

Ulterior, ministrul Nelu Tătaru a spus că armata, alături de Departamentul pentru Situații de urgență, spitalele județe și medicii de familie vor fi implicate în schema de vaccinare a populației.

Comisia Europeană a anunțat în septembrie că recomandă statelor membre ca în prima tranșă să vaccineze personalul medical, persoanele aflate în situație de risc și angajații din sectoarele esențiale de activitate.

Ministerul Sănătății le cere ministerelor o ”catagrafie (inventar – n.red.) a personalului esențial din cadrul ministerului și al instituțiilor subordonate”, precum și numărul persoanelor ”potențial doritoare de vaccinare anti-Covid 19”.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *