STREET DELIVERY – Se cere punerea în valoare a Parcului și Cinematografului Dacia

Reclame home 1
Reclame home 1

Tinerii din Baia Mare bat obrazul Primăriei pentru faptul că nu a fost în stare să dea  utilitate parcului din fața Cinema Dacia, un loc unde tinerii vin și se droghează, fumează și beau alcool.

„Care sunt șansele orașelor medii, care nu au centre universitare și nici organizații puternice în zona societății civile? Ce rol are participarea și care este impactul său real asupra dezvoltării urbane? Există șabloane de dezvoltare, cu practici de succes deja testate? Cum influențează strategiile centrale peisajul urban local și care sunt politicile naționale care vizează dezvoltarea regională în România?

Gândim un oraș verde, frumos și prietenos cu mediul și cu oamenii, un oraș lipsit de idei toxice, de la rasism, la segregare și discriminare, un oraș care își iubește și își acceptă copiii. Un oraș în care nu mai sunt pungi de sărăcie, un oraș în care tinerii, adulții și bătrânii nu mai sunt nevoiți să doarmă sau să locuiască pe stradă. Un oraș prietenos cu educația și cultura, un oraș cu centre educaționale și academice bine dezvoltate, un oraș care pune accentul pe formarea și dezvoltarea valorilor umane și a civismului în rândul generației tinere. Dar toate acestea sunt, deocamdată, utopice”, spune Vlad Bardai, Asociația Young Roma Maramureș.

Street Delivery Baia Mare este programat pe 1 și 2 octombrie în Parcul Dacia, evenimentul fiind, conform organizatorilor, „pledoarie pentru recuperarea spațiului public în beneficiul oamenilor și un apel pentru dezvoltare comunitară prin politici incluzive, educație și cultură”.

„Baia Mare Street Delivery solicită amenajarea unor spații speciale în care tinerii artiști să poată cânta pe străzi, în piețe și în alte locuri locuri publice din oraș (pitches for buskers). Abandonate și deteriorate, Parcul și Cinematograful Dacia își revendică vechile roluri de centre de întâlniri comunitare.

Rebeli ai noului val și staruri la Electric Castle, arome 22 sau Disco Obor, Melak & Mandela (everydayparadisecrew) vin la Street Delivery Baia Mare cu fusion afro-funk și soundopamine, într-un set hip cu microgroove cosmicși human touch”, arată organizatorii evenimentului.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole