Stresul dubleaza riscul de infertilitate la femei

Reclame home 1
Reclame home 1

Un studiu desfasurat pe 501 femei arata o legatura intre stres si dificultatile de conceptie. O echipa de cercetatori americani a demonstrat ca femeile stresate raman mai greu insarcinate decat celelalte, scrie 7sur7.be citat de Agerpres.

Tensiunile emotionale si mentale pot provoca infertilitate. Cele 501 femei intre 18 si 40 de ani, dornice sa aiba copii, au fost observate timp de un an sau mai multi, pana au ramas insarcinate. ‘Femeile care aveau cel mai inalt nivel de stres prezentau si o probabilitate cu 29% mai mica sa conceapa copii. Acest lucru se traduce prin dublarea riscului de infertilitate’, spune dr Courtney Dennig-Johnonson Lynch de la Ohio State University.

Oamenii de stiinta nu culpabilizeaza deloc viitoarele mame, ci le sugereaza sa recurga la metode simple de relaxare ca sa isi sporeasca sansele de a ramane insarcinate. Mersul pe jos 20 de minute, o sedinta yoga, meditatia sau luminoterapia pot scadea nivelul de stres. ‘Nu le obligam pe viitoarele mame sa se inscrie la cursuri de meditatie…Lucruri simple le pot aduce linistea si le pot ajuta sa se destinda. Oricine isi poate face timp 20-30 de minute pe zi sa mearga pe jos’, incheie cercetatoarea citata de 7sur7.be.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2