Studenti in practica la Jandarmeria Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

studenti jandarmiIncepand cu data de 2 februarie,  doi studenti din anul intai de studiu al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti, arma Jandarmi se afla in stagiul de practica la Inspectoratul de Jandarmi Judetean „Pintea Viteazul” Maramures.

In conformitate cu prevederile legale in vigoare, cei doi  studenti ai Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza, arma Jandarmi, isi desfasoara stagiul de practica prevazut in programa de invatamant. Tinerilor studenti le-au fost prezentate unele aspecte legate de specificul inspectoratului, programul si misiunile executate de jandarmii maramureseni.

Studentii au fost repartizati sa-si puna in practica notiunile teoretice dobandite in timpul orelor de curs la misiuni de ordine si siguranta publica, paza si protectie institutionala precum si prevenirea si combaterea faptelor antisociale pentru a cunoaste cat mai bine aspectele practice ale activitatii derulate de jandarmii maramureseni. Studentii vor fi indrumati pe perioada stagiului de practica de tutori jandarmi – ofiteri cu experienta in activitatea profesionala, la structurile/subunitatile la care au fost repartizati.

Ei vor desfasura activitatea in timpul programului de lucru al subunitatii sau al compartimentului la care au fost repartizati, fiind angrenati in activitatile specifice jandarmilor. La finalul stagiului de practica, studentii vor fi apreciati cu calificative in functie de activitatile desfasurate, notiunile acumulate, rezultatele obtinute in misiuni, etc.

Cei doi studenti jandarmi sunt originari din Baia Mare si Baia Sprie si au fost selectionati si recrutati la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures, iar la absolvirea Academiei de Politie Arma Jandarmi, vor fi incadrati in unitati ale Jandarmeriei Romane.

„Fiind la inceput de drum, marturisesc  ca sunt foarte incantat de faptul ca mi-am ales o cariera militara, fiind adeptul disciplinei, punctualitatii si respectului. Sunt nerabdator sa pun in practica unele cunostinte teoretice pe care le-am acumulat in Academie”, a precizat Adrian B., unul dintre studenti.

„Sunt fericit ca mi-am realizat unul din vise, acela de a ma numara printre studentii  Academiei de Politie, unde beneficiem de indrumarea unui corp profesoral de exceptie, ocazie cu care doresc sa le recomand tinerilor care doresc sa urmeze o cariera militara, sa o faca cu nadejde!”, a precizat cel de-al doilea student, Gabriel. B..

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2