Studentii baimareni isi premiaza profesorii

Reclame home 1
Reclame home 1

Studentii Centrului Universitar Nord din Baia Mare au posibilitatea de a-si premia profesorii care ii inspira pana in data de 25 martie 2018, nominalizandu-i la Gala Profesorului Bologna, ce se va desfasura anul acesta la Timisoara in data de 18 mai, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Ligii Studentilor ”Pintea Viteazul” (LSPV).

Gala Profesorului Bologna este un proiect national, de traditie, al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), care a ajuns la a XI-a editie. Scopul principal al proiectuluieste imbunatatirea sistemului de invatamant superior din Romania prin premierea si promovarea profesorilor ce formeaza generatii, reprezinta adevarate valori si sunt modele pentru studenti. Pana in data de 25 martie 2018, studentii vor putea sa isi nominalizeze pe site-ul www.profitari.ro , cadrele didactice pe care le considera demne de a primi distinctia de Profesor Bologna.

Prima etapa a proiectului consta in pregatirea studentilor evaluatori, care vor evalua profesorii nominalizati de studentii din Romania. Astfel, in perioada 8-11 martie 2018, s-au desfasurat atelierele de formare ale studentilor evaluatori in patru centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, la care au participat si membrii Ligii Studentilor ”Pintea Viteazul”.

Studentii evaluatori vor participa la cursurile/seminariile profesorului nominalizat, fara a perturba activitatea normala a orelor, pentru ca, mai apoi, acestia sa poarte discutii cu studentii care participa la cursurile/seminariile profesorului in cauza.

Ulterior, dupa o documentare suplimentara, studentii evaluatori vor avea o discutie mai ampla cu profesorul nominalizat, urmand ca in baza unei metodologii de evaluare suficient de complexa pentru a se evita anumite aprecieri subiective din partea studentilor evaluatori, acestia sa decida daca profesorul merita sau nu decernarea titlului de Profesor Bologna, se mai precizeaza in comunicat.

Gala Profesorului Bologna este singura initiativa studenteasca de a premia Profii Tari din invatamantul superior romanesc si singura distinctie pentru cadre didactice bazata exclusiv pe aprecierea studentilor.

In Centrul Universitar Nord din Baia Mare sunt pana in prezent 28 de cadre didactice care au primit distinctia de Profesor Bologna.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2