Studentii din Baia Mare isi premiaza profesorii

PNL

Studentii Centrului Universitar Nord din Baia Mare au posibilitatea de a premia profesorii care ii inspira, nominalizandu-i la Gala Profesorului Bologna, care se va desfasura la Iasi in data de 25 mai 2019, se precizeaza pe site-ul lspv.ro.

Gala Profesorului Bologna este un proiect national al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), care a ajuns la a XII-a editie. Scopul acestui proiect este sa imbunatateasca sistemul de invatamant din Romania si sa rasplateasca profesorii care sunt adevarate modele pentru studenti, formand generatii prin metode inovative de predare adaptate la nevoile si interesele studentului de azi.

Prima etapa a proiectului consta in pregatirea studentilor evaluatori, care vor evalua profesorii nominalizati de studentii din Romania. In perioada 28 februarie – 3 martie 2019, au avut loc atelierele de formare ale studentilor evaluatori in patru centre universitare: Bucuresti, Timisoara, Iasi si Cluj-Napoca, la care au participat si 5 membri ai Ligii Studentilor ”Pintea Viteazul”.

Studentii evaluatori vor participa la cursurile si seminariile profesorului nominalizat, fara a perturba activitatea normala a orelor. Dupa care, acestia vor purta discutii cu studentii care participa la cursurile/seminariile/laboratoarele profesorului in cauza. Ulterior, dupa o documentare suplimentara, studentii evaluatori vor avea o discutie mai ampla cu profesorul nominalizat. Evaluarea se va face pe baza unei metodologii de evaluare complexa si obiectiva prin care se va decide daca profesorul merita sau nu titlul de Profesor Bologna.

Aceasta distinctie este cu atat mai semnificativa, cu cat vine exclusiv din partea studentilor – cei care sunt cei mai indreptatiti sa recunoasca si sa aprecieze performanta didactica a profesorilor lor.

Studentii pot sa nominalizeze pe site-ul www.profitari.ro, cadrele didactice pe care le considera ca merita sa primeasca distinctia de Profesor Bologna.

In Centrul Universitar Nord din Baia Mare sunt pana in prezent 34 de cadre didactice care au primit distinctia de Profesor Bologna.

„Am discutat cu colegii mei despre aceasta experienta si putem sa spunem ca cea mai mare satisfactie pe care poti sa o ai ca student evaluator este momentul in care ii anunti pe profesorii nominalizati ca au fost propusi pentru a primi titlul de Profesor Bologna de catre studentii sai. Sentimentul de mandrie si recunostinta care ii cuprinde, atat pe ei cat si pe noi, este superb, li se lumineaza fata, iar bucuria li se citeste pe chip. Noi am avut ocazia sa traim aceste sentimente datorita oportunitatii oferite de LSPV, si implicit ANOSR. Multumim!”, a spus Andreea Alexandra Terhes, student evaluator.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1