Studentii solicita adoptarea in regim de urgenta a amendamentului care le asigura participarea in proportie de 25% la alegerea rectorului

PNL

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) solicita Parlamentului Romaniei adoptarea in regim de urgenta a amendamentului propus la Legea nr. 1/2011 a Educatiei Nationale prin care se asigura participarea studentilor in proportie de 25% la alegerea rectorului, informeaza AGERPRES.

“Dat fiind ca in anul universitar 2019-2020 institutiile de invatamant superior isi vor alege rectorul, constatam cu ingrijorare faptul ca ar putea fi a treia oara cand studentii nu conteaza cu adevarat in procesul de alegere a rectorului, conform actualei legislatii. Acest fapt este demonstrat de ponderea redusa a studentilor in acest proces, media la nivel national fiind de 12,18%, existand si universitati in care studentii reprezinta doar 3% din corpul electoral. (…) In contextul in care amendamentul la Legea nr.1/2011 a Educatiei nationale, propus de ANOSR, care vizeaza aceasta crestere a ponderii studentilor la 25% in alegerea rectorului, a fost adoptat cu unanimitate de voturi in Comisia pentru Invatamant, stiinta, tineret si sport a Camerei Deputatilor, le solicitam formatiunilor politice reprezentative din Parlamentul Romaniei sa urgenteze procedurile pentru realizarea acestui deziderat”, se arata intr-un comunicat de presa al ANOSR.

Studentii afirma ca luni au transmis o serie de adrese catre partidele politice, prin care au explicat necesitatea amendarii Legii nr. 1/2011 a Educatiei nationale si forma amendamentului propus.

“Desi forma adoptata de Comisia din Camera Deputatilor este menita sa asigure o participare de 25% a studentilor in alegerea rectorului, consideram necesara adoptarea amendamentului propus in forma sa initiala, in regim de urgenta, pentru asigurarea aplicabilitatii acestuia”, spun studentii de la ANOSR.

Totodata, ANOSR aminteste ca demersul este sustinut de Organizatia Studentilor din Europa, prin Rezolutia adoptata in unanimitate de liderii studentilor din peste 40 de tari ale Spatiului European al Invatamantului Superior (SEIS), in cadrul ultimei Adunari Generale ESU.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2