Studentii vor burse mai mari

home camp2
home camp2
home camp2

studenti-robeAlianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) sustine ca Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice ar trebui sa se preocupe de cresterea substantiala a fondului alocat pentru burse si de monitorizarea constanta a modului in care universitatile respecta drepturile sociale ale studentilor.

“Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice ar trebui sa se preocupe de cresterea substantiala a fondului alocat pentru burse, ramas neschimbat din 2009, cu un procent de cel putin 30%, precum si de monitorizarea constanta a modului in care universitatile din Romania respecta drepturile sociale ale studentilor si sanctionarea celor care nu le pun in aplicare, iar universitatile ar trebui sa inteleaga mult mai bine nevoile sociale ale tinerilor si sa se adapteze acestora”, se arata intr-un comunicat al ANOSR remis miercuri AGERPRES.

ANOSR considera ca in invatamantul superior romanesc ar trebui sa fie implementate de la nivel guvernamental politici nationale de echitate si acces reale si sustenabile, iar acestea sa fie dublate de masuri institutionale proprii ale fiecarei universitati in parte, care sa urmareasca directiile nationale si internationale stabilite in acest sens.

“Din pacate, suntem nevoiti sa sesizam iar si iar aceleasi probleme cu care se confrunta studentii proveniti din medii dezavantajate si sa constatam ca de la un an la altul nu se schimba nimic in ceea ce priveste politicile concrete de echitate si acces din sistemul de invatamant. Ministerul Educatiei ar trebui sa se preocupe mult mai mult de situatia acestor studenti. Chiar i-as invita pe reprezentantii Guvernului sa se intalneasca cu un grup de studenti pentru care bursa sociala este o conditie sine qua non pentru a-si continua studiile, pentru a intelege mai clar problemele si dificultatile cu care se confrunta acestia. De asemenea, ne dorim ca universitatile sa nu mai trateze studentii ca pe niste clienti ai sistemului educational, care trebuie sa plateasca pentru orice serviciu, ci, asa cum este normal, ca pe beneficiarii principali ai educatiei”, a spus presedinte ANOSR, Vlad Chereches.

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *