Studentii vor sa participe in proportie de 25% la alegerea rectorului

PNL

studenti-absolvireUniunea Studentilor din Romania (USR) a cerut miercuri revizuirea si amendarea in Parlament a Legii Educatiei Nationale, in sensul ca studentii sa participe in proportie de 25% in procesul de alegere a rectorului, scrie Agerpres.

“In consecinta, USR se adreseaza Parlamentului Romaniei prin Comisiile de invatamant, stiinta, tineret si sport si, nu in ultimul rand, Ministerului Educatiei Nationale, printr-o campanie desfasurata in toate centrele universitare din tara, ce are ca scop mobilizarea studentilor si a cadrelor didactice pentru sustinerea procentajului de 25% pentru studenti in alegerea rectorului. Pana in prezent, campania s-a bucurat de un real succes in toata tara.

Atat in mediul online, cat si in mediul offline, numerosi studenti si-au aratat sustinerea fata de campanie si, totodata, dorinta de a participa la alegerea rectorului cu ponderea de 25%”, sustine USR intr-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, miercuri, USR va organiza in fata Universitatii din Bucuresti un “manifest pasnic”, unde sunt asteptati studenti si cadre didactice din toate universitatile bucurestene, cu scopul de a semna petitia prin care se solicita revizuirea Legii Educatiei Nationale pentru recastigarea dreptului studentilor de a participa in procesul de alegere a rectorului in procentaj de 25%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1