Studiu: 31% dintre utilizatorii romani de Internet au furnizat informatii personale online, in 2016

Circa o treime dintre utilizatorii romani de Internet (31%) au furnizat, in 2016, informatii personale online, la aproape jumatate din media consemnata la nivelul Uniunii Europene (UE), care se situeaza la 71%, releva rezultatele unui studiu de specialitate, dat marti publicitatii, informeaza AGERPRES.

Conform cercetarii Perceptum, anul trecut, doar 15% dintre romanii care au navigat online au refuzat sa-si ofere datele personale pentru a fi folosite in scopuri de publicitate, fata de o medie europeana de 80%. Acelasi procent de utilizatori romani de Internet au limitat accesul celorlalti la profilul personal sau la continutul propriu livrat pe retelele sociale, fata de o medie a Uniunii Europene (UE), de 40%.

Statistica oficiala arata ca, in UE, sapte din zece utilizatori de Internet, cu varsta intre 16 si 74 de ani, sunt constienti ca prin cookie-uri se expun la abuzuri.

In Romania, doar patru din zece romani (38%) sunt la curent cu existenta acestor fisiere si cu ce ofera ele detinatorilor de site-uri: un feedback valoros cu privire la preferintele utilizatorilor in materie de cumparaturi, surse de informatie, vacante si altele.

Potrivit sursei citate, la nivelul anului 2016, aproape o treime dintre utilizatorii romani de Internet (31%) au furnizat informatii personale online, fata de media europeana, care se situeaza la 71%. In acelasi timp, 24% au citit politicile de confidentialitate ale site-urilor (37% media UE), iar 70% dintre cei care au navigat online au facut-o de pe telefoanele mobile sau de pe smartphone si 26% de pe tableta.

Datele utilizate in cercetarea de specialitate au fost emise de Biroul european de statistica (Eurostat) in perioada decembrie 2016 — februarie 2017.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1