Studiu: Actuala epidemie de Zika s-ar putea intinde pe trei ani

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

tantarEpidemia de Zika din America Latina se va intinde probabil pe doi pana la trei ani, iar urmatoarea mare epidemie nu va avea loc mai devreme de zece ani, potrivit cercetatorilor britanici care au publicat un studiu in revista “Science”, citat de agentia France Presse (AFP), informeaza AGERPRES.

Pandemia actuala de pe continentul latino-american nu poate fi combatuta prin mijloacele existente de control, considera echipa de specialisti de la Imperial College din Londra care a efectuat studiul.

Cercetatorii subliniaza numarul mare de zone gri care se mentin in legatura cu acest virus responsabil pentru cazurile de malformatii congenitale la sugari si in legatura cu alte infectii din aceeasi familie, cum ar fi febra dengue.

In acest stadiu al cercetarii inca nu exista nici un vaccin sau antiviral impotriva Zika, infectie transmisa in principal prin tantarii din specia Aedes aegypti, dar care poate avea, de asemenea, transmitere sexuala. In special Brazilia este afectata de aceasta maladie, cu peste 1,5 milioane de persoane infectate.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *