Studiu: Aproximativ 400 de cazuri noi de cancere pediatrice sunt diagnosticate annual in Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aproximativ 400 de cazuri noi de cancere pediatrice sunt diagnosticate si tratate anual in Romania, ceea ce inseamna o incidenta anuala de 10 cazuri la suta de mii de copii, arata un studiu prezentat joi de Societatea Romana de Onco-Hematologie Pediatrica.

Conform acestui studiu, in perioada 2010 – 2017 s-au inregistrat 3.708 cazuri de cancer la copii, cea mai mare frecventa fiind la grupa de varsta 0 – 4 ani, iar cele mai putine cazuri – la adolescenti (15 – 19 ani).

Cele mai frecvente tumori ce afecteaza copiii sunt leucemiile (31%), urmate fiind de limfoame (16%), tumorile sistemului nervos central (14%) si de tumori osoase si tesuturi moi (7%), arata studiul.

Rata medie de supravietuire la copiii din Romania diagnosticati cu cancer este de 69,1%, cu 10% mai mica decat media Europei de Vest, dar in concordanta cu media regiunii Europei de Est – 70% (Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Lituania, Estonia, Letonia).

Societatea Romana de Onco-Hematologie Pediatrica a prezentat, alaturi de Asociatia Daruieste Aripi, rezultatele studiului cu privire la supravietuirea copiilor cu cancer din Romania.

Rezultatele reprezinta analiza datelor adunate la nivel national privind cazurile de cancer la copii si tineri diagnosticati in perioada 2010 – 2013, demers posibil ca urmare a infiintarii Registrului National al Cancerelor la Copil in Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1