Studiu: Aproximativ 80% dintre romani si-au planificat concediul in tara, 30% dintre ei, in luna septembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aproximativ 80% dintre romanii care locuiesc in tara si care lucreaza in strainatate si-au planificat concediul in tara, 30% dintre ei alegand o vacanta in luna septembrie, conform unui studiu realizat de un portal de rezervari online, remisa vineri AGERPRES.

Preturile mai accesibile de la final de sezon, lipsa aglomeratiei, traficul mai lejer si temperaturile moderate au facut ca luna septembrie sa creasca in optiunea de vacanta a romanilor.

In topul destinatiilor din Romania preferate de turisti se afla litoralul Marii Negre, Valea Prahovei, Delta Dunarii si satele din Transilvania, conform studiului realizat de platforma de rezervari hoteliere HotelGuru.ro. Preferinta pentru litoralul Marii Negre nu este o surpriza, avand in vedere ca anul trecut pentru un milion de turisti si-au petrecut vacanta pe litoralul romanesc.

Cei mai multi romani si-au planificat concediul in luna august (peste 50% dintre respondenti). Marea surpriza a studiului este ca aproximativ 30% si-au planuit o vacanta la inceputul lunii septembrie.

Cei mai multi romani (peste 70%) aloca pentru bugetul unei vacante in Romania intre 100-200 lei pe zi, de persoana, iar pentru o vacanta in strainatate intre 75-150 euro pe zi. Printre destinatiile din strainatate preferate de romani pentru concediul de vara se numara Grecia, Bulgaria, Spania si Croatia.

Majoritatea romanilor (45%) pleaca in concediu alaturi de familie si copii, 37% in cuplu si 15% alaturi de prieteni.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2615 de respondenti din Romania, care au participat online la completarea chestionarului in perioada iulie — septembrie 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2