STUDIU FRANȚA – Vaccinarea reduce cu 90% spitalizarea și decesele din cauza Covid-19

Un amplu studiu făcut de cercetătorii francezi arată că vaccinarea împotriva COVID-19 reduce cu 90% riscul de spitalizare şi de deces şi este eficientă şi împotriva variantei Delta. Potrivit jurnaliștilor de la Digi24.ro, cercetătorii au comparat datele preluate de la 11 milioane de persoane vaccinate, cu vârsta de peste 50 de ani, cu cele de la alte 11 milioane de persoane nevaccinate, din aceeaşi grupă de vârstă. Jurnaliștii mai spun că cercetarea a avut loc într-o perioadă cuprinsă între 27 decembrie 2020, care coincide cu începutul campaniei de vaccinare în Franţa şi 20 iulie 2021.

„Persoanele vaccinate au un risc de 9 ori mai scăzut de a fi spitalizate sau de a muri din cauza COVID-19 decât persoanele nevaccinate”, a explicat pentru AFP epidemiologul Mahmoud Zureik, directorul structurii Epi-Phare, care reuneşte Asigurările de Sănătate (Cnam) şi Agenţia pentru medicamente (ANSM).

La două zăptămâni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin, cercetătorii au observat „o reducere a riscului de spitalizare de peste 90%”. Vorbim de vaccinurile Pfizer/BioNtech, Moderna şi AstraZeneca. Și riscul de deces este mai mic cu 90% dacă ești vaccinat.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu