Studiu: ”Like-urile” primite pe Facebook nu ne fac sa ne simtim mai bine

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

”Like-urile” primite la postarile publicate pe retelele de socializare nu ii fac pe oameni sa aiba o parere mai buna despre propria persoana si nici sa se simta mai bine daca sunt tristi, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu efectuat recent, informeaza Science Daily, transmite AGERPRES.

Descoperirile studiului realizat la scara mica au fost prezentate miercuri la conferinta anuala a British Psychological Society din Brighton de Martin Graff din cadrul Universitatii din South Wales.

Pentru aceasta cercetare, 340 de participanti recrutati prin intermediul Twitter si Facebook au completat chestionare individuale. In plus, acestora li s-a solicitat sa declare in ce masura erau sau nu erau de acord cu 25 de afirmatii privind impactul aprecierilor din media de socializare, precum ”Atentia pe care o primesc din social media ma face sa ma simt bine” sau ”Consider ca cineva este popular pe baza numarului de ‘like-uri’ pe care le primeste”.

Analiza a demonstrat ca participantii care au declarat ca ar face orice pentru a primi mai multe aprecieri (prin rugaminti sau contra cost) erau mai predispusi sa aiba un nivel redus al stimei de sine si sa fie mai putin increzatori.

Acelasi lucru a fost observat si in cazul celor care au recunoscut ca au sters mesajele publicate orientandu-se dupa numarul de aprecieri primite sau au ales o poza de profil ghidandu-se dupa acelasi considerent.

Rezultatele studiului arata, de asemenea, ca ”like-urile” primite nu ii fac pe oameni sa aiba o parere mai buna despre propria persoana sa nici nu ii fac sa se simta mai bine cand sunt deprimati, mai arata sursa citata.

”Proliferarea utilizarii retelelor de socializare a condus la ingrijorari legate de efectele acesteia asupra sanatatii noastre mentale. Desi acesta este un studiu realizat la scara relativ mica, rezultatele indica faptul ca modurile in care interactionam cu social media poate afecta ceea ce simtim si nu intotdeauna intr-un mod pozitiv”, a declarat Graff.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2