Studiu: Majoritatea romanilor a apelat la serviciile medicale private, in detrimentul celor de stat, in ultimul an

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

 

Trei din cinci romani (61%) au apelat, in ultimul an, la serviciile private in detrimentul celor publice pentru analize medicale de laborator, in timp ce serviciile de stat au fost folosite cel mai mult in cazul spitalizarilor (39%) si al interventiilor chirurgicale (25%), releva un studiu de specialitate, dat publicitatii luni, informeaza AGERPRES.

Conform sursei citate, sapte din zece romani din mediul urban folosesc tehnologia pentru activitati legate de sanatate, iar cei mai multi dintre acestia (58%) sustin ca astfel au un control mai mare asupra starii de sanatate, alte beneficii indicate fiind un stres redus in ceea ce priveste afectiunile proprii sau ale familiei (44%) si o comunicare mai usoara cu medicii (42%).

In ceea ce priveste starea actuala de sanatate a romanilor din mediul urban, 35% au declarat ca sufera de boli cronice (50% dintre cei cu varsta peste 45 de ani si 24% dintre cei sub 45 de ani). Cei mai multi sunt interesati in special de preventie (58%), dar si de informatii actualizate pe teme legate de sanatate (34%). De asemenea, romanii au preferat in ultimul an serviciile private de sanatate mai mult decat pe cele publice pentru analize medicale de laborator (61% vs. 40%) si pentru teste de imagistica (37% vs. 27%), in timp ce serviciile de stat au fost folosite in special in cazul spitalizarilor (39% vs. 9%) si al interventiilor chirurgicale (25% vs. 11%).

Pe de alta parte, cercetarea de specialitate arata ca jumatate dintre romanii care utilizeaza tehnologia fac acest lucru pentru a se informa, in timp ce 35% o folosesc pentru organizarea starii de sanatate sau a tratamentului medical (programari, remindere), 29% pentru monitorizarea indicilor de sanatate si 23% pentru comunicarea cu medicii sau cu alti pacienti. Dintre romanii care se informeaza online pe subiecte legate de sanatate, cei mai multi au folosit in ultimul an forumuri generale (74%), platforme online specializate (69%), grupuri din social media (37%), bloguri (32%) sau chat cu prietenii din social media (31%).

Potrivit cercetarii, realizate de Medic One in parteneriat cu iSense Solutions, in cadrul platformei Bold by Lowe Group, romanii sunt deschisi consultatiilor virtuale, in special pentru a pune intrebari suplimentare medicilor/pentru a afla mai multe detalii (89%), dar si pentru interpretarea investigatiilor medicale (87%), monitorizarea evolutiei unei afectiuni (74%), prescrierea tratamentului (72%) sau diagnostic (44%).

Cei mai multi dintre romani si-ar dori sa foloseasca aplicatii sau platforme online pentru programarile medicale (78%), accesul la informatii despre boli sau tratament verificate de experti (65%), gasirea medicilor specialisti potriviti in functie de simptome si eventual aflarea reputatiei acestora sau opinia altor pacienti (61%), tinerea evidentei rezultatelor analizelor si a istoricului medical (57%), tinerea evidentei administrarii tratamentului si organizarea schemei de tratament (51%), monitorizarea starii de sanatate sau evolutia afectiunii (47%) sau suport pentru sarcini administrative precum reinnoirea retetei (44%).

Studiul a fost realizat de compania iSense Solutions in exclusivitate pentru Grupul Lowe, pe un esantion de 1.360 de respondenti din mediul urban, cu varsta de peste 18 ani, care utilizeaza internetul. Datele au fost culese online prin intermediul Panelului ResearchRomania.ro, in perioada aprilie — mai 2017, si sunt reprezentative pentru mediul urban. Rezultatele studiului au un grad de eroare de +/-2,66%, la un nivel de incredere de 95%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *