septembrie 17, 2021

Studiu: Mersul pe jos sau gradinaritul timp de 10 minute pe saptamana poate reduce riscul de deces

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mersul pe jos sau gradinaritul timp de doar 10 minute pe saptamana ar putea reduce riscul de deces, potrivit unui nou studiu publicat in British Journal of Sports Medicine, relateaza miercuri Press Association, informeaza AGERPRES.

Chiar si niveluri scazute de activitate fizica pot reduce riscul de a muri de cancer, boli cardiovasculare si alte afectiuni, potrivit studiului care a analizat datele a peste 88.000 de persoane, cu varste intre 40 si 85 de ani, stranse in perioada 1997-2008, si a facut legatura cu decesele inregistrate pana la sfarsitul anului 2011.

Cercetatorii au afirmat ca petrecerea chiar si a unui timp scurt pentru activitati de agrement ar putea aduce beneficii pentru sanatate.

Un minut de alergare, ciclism sau sporturi competitive a fost considerat echivalentul a doua minute de activitate de intensitate moderata, precum mersul pe jos, gradinaritul sau dansul.

Au fost luate in considerare doar activitatile de peste 10 minute.

In cazul celor care au participat la activitati fizice moderate intre 10 si 59 de minute pe saptamana riscul de deces din orice cauza s-a redus cu 18% in timpul perioadei studiate, comparativ cu cei care au fost inactivi, potrivit studiului.

In cazul persoanelor implicate in activitati moderate intre 150 si 299 de minute pe saptamana riscul de deces s-a redus cu aproape o treime (31%).

“Promovarea activitatii fizice de orice intensitate si durata este o abordare importanta pentru reducerea riscului de mortalitate in randul populatiei”, au afirmat autorii studiului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2