Studiu: Programele destinate combaterii obezitatii in randul elevilor din scolile primare din Marea Britanie nu functioneaza

Reclame home 1
Reclame home 1

Programele scolare care ii incurajeaza pe copii sa faca mai multe exercitii si sa manance sanatos nu par sa aiba vreun efect real in ceea ce priveste combaterea obezitatii infantile, arata un studiu publicat in British Medical Journal si citat vineri de BBC, informeaza AGERPRES.

In cadrul acestuia, peste 600 de elevi din invatamantul primar din comitatul West Midlands au participat la un program destinat combaterii obezitatii, timp de 12 luni, insa dupa terminarea acestuia, studiul nu a constatat nicio imbunatatire in ceea ce priveste dieta si activitatile fizice ale copiilor.

Cercetatorii, de la Universitatea din Birmingham, au declarat ca familiile, comunitatile si industria alimentara au avut probabil mai multa influenta asupra copiilor decat initiativele scolare.

In Marea Britanie, unul din patru copii incepe scoala supraponderal si unul din 10 este obez. Pana la sfarsitul scolii primare, procentul copiilor obezi s-a dublat, ajungand la unul din cinci.

Pentru studiu, cercetatorii au pus la punct un program de viata sanatos pentru copiii de 6-7 ani din 26 de scoli primare, apoi au comparat rezultatele cu activitatile fizice si dieta a peste 700 de alti copii din alte 28 de scoli primare care nu au participat la studiu.

Atunci cand cercetatorii au vrut sa urmareasca ce s-a intamplat cu copiii la 15, respectiv la 30 de luni de la inceperea programului, acestia nu au descoperit reduceri semnificative din punct de vedere statistic ale IMC (indicele masei corporale) si nici o imbunatatire in ceea ce priveste activitatile fizice ale acestora – prin comparatie cu cei care nu au participat.

Coordonatoarea procesului, Emma Lancashire, sustine ca scolile sunt doar un nivel in lupta impotriva obezitatii la copii si au nevoie de un sprijin mai larg din alte domenii.

La nivelul autoritatilor, guvernul britanic a lansat un plan de combatere a obezitatii in randul copiilor in 2016.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole