Studiu: Sugarii plang mai mult in Marea Britanie, Canada si Italia, si mai putin in Germania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Nou-nascutii plang mai mult in Marea Britanie, Canada, Italia si Olanda decat in alte tari, in timp ce sugarii din Danemarca, Germania si Japonia plang si se agita cel mai putin, indica un nou studiu dat publicitatii luni, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

Intr-un studiu care analizeaza cat de mult plang copiii in primele lor trei luni de viata, psihologii din Marea Britanie au creat primele grafice universale privind durata normala a plansului in aceasta perioada de timp.

„Sugarii sunt deja foarte diferiti in functie cat de mult plang in primele saptamani de viata”, a declarat Dieter Wolker, care a coordonat studiul de la Universitatea Warwick.

„Am putea invata mai mult uitandu-ne la culturi in care copiii plang mai putin, inclusiv daca acest lucru este legat de comportamentului parintilor sau de alti factori legati de experientele din timpul sarcinii sau genetici”, a adaugat el.

Copiii cu cele mai mari crize de colici — care presupun plansul timp de peste trei ore pe zi pentru cel putin trei zile pe saptamana — sunt cei din Marea Britanie, Canada si Italia, in timp ce problemele cele mai mici din acest punct de vedere le prezinta sugarii din Danemarca si Germania.

In medie, indica studiul, sugarii plang in jur de doua ore pe zi in primele doua saptamani. Apoi ei plang ceva mai mult in urmatoarele cateva saptamani, pana cand ajung la un maxim de doua ore si 15 minute pe zi la sase saptamani. Aceasta perioada cumulata de plans se reduce la o medie de o ora si zece minute pana la varsta de 12 saptamani.

Exista insa mari variatii intre nou-nascuti, unii plangand numai 30 de minute pe zi, iar altii peste cinci ore.

Studiul, publicat in Journal of Pediatrics, este o analiza a unor cercetari care acopera 8.700 de copii din tari precum Germania, Danemarca, Japonia, Canada, Italia, Olanda si Marea Britanie.

Dieter Wolker spune ca noile grafice isi vor ajuta pe lucratorii din domeniul sanitar sa-i informeze pe parinti daca nou-nascutii lor plang o perioada normala de timp in primele trei luni de viata sau au nevoie de asistenta speciala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2