Studiu: Varsta de 40-44 de ani, cea mai ”periculoasa” pentru cuplurile casatorite

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Majoritatea persoanelor casatorite aleg sa se separe de partenerii lor de viata in preajma varstei de 40-44 de ani, conform rezultatelor prezentate miercuri de realizatorii unui studiu pe tema divorturilor desfasurat in Anglia si Tara Galilor, citat de Xinhua si titrate de Agerpres.

Oficiul National de Statistica (ONS) din Marea Britanie a desfasurat o analiza a tuturor divorturilor inregistrate in 2015, cel mai recent an pentru care sunt disponibile date complete.

In urma studiului s-a aflat ca 101.055 de cupluri heterosexuale au ales sa divorteze in 2015, o descrestere cu 9,1% in comparatie cu anul 2014 si o descrestere cu 34% fata de un varf inregistrat in 2003.

Varsta medie a barbatilor si femeilor care au divortat in 2015 a fost de peste 40 de ani, ceea ce face ca aceasta grupa sa se afle pe primul loc in topul varstei la care persoanele aleg sa faca acest pas in viata.

Media de varsta a partenerilor de viata care aleg sa se separe a crescut anual intre 1985 si 2015, fiind cu peste opt ani mai mare, atat in cazul barbatilor cat si al femeilor, noteaza sursa citata.

De asemenea, analiza a luat in calcul si informatii cu privire la cuplurile homosexuale din Anglia si Tara Galilor care au ales sa se separe. ”In premiera, cifrele cuprind date pe un an intreg privind divorturile cuplurilor de acelasi sex, in 2015 inregistrandu-se 22 de divorturi — 12 cupluri feminine si 10 masculine”, a notat Nicola Haines din cadrul ONS.

Comportamentul neconform a fost cel mai des invocat motiv de divort in randul cuplurilor de acelasi sex, printre practicile reclamate fiind si angajarea in relatii sexuale cu alte persoane, a adaugat ONS.

Adulterul, unul dintre motivele comune de divort, este recunoscut legal numai atunci cand este comis in relatiile heterosexuale, precizeaza Xinhua.

In acelasi an in care 101.055 de cupluri au ales sa divorteze, 248.000 de cupluri si-au unit destinele.

Potrivit ONS, scaderea numarului de divorturi ar putea fi explicata prin faptul ca din ce in ce mai multe cupluri aleg sa traiasca impreuna fara a se casatori, relateaza Agerpres.

Numarul divorturilor din 2015 in randul cuplurilor heterosexuale a depasit cu peste jumatate rata separarilor legale inregistrate in 1993, conform cifrelor ONS.

”Schimbarea de atitudine cu privire la coabitare ca alternativa la casnicie sau inaintea casatoriei, in special in randul tinerilor, a fost cel mai probabil un factor care a contribuit la descresterea ratei divorturilor din 2003. Frecventa coabitarii a crescut in aceasta perioada, in timp ce numarul persoanelor casatorite a scazut”, precizeaza ONS.

Potrivit institutiei, varsta persoanelor care aleg sa se casatoreasca este foarte posibil sa fie indeaproape legata de riscul de divort, cei care aleg sa isi uneasca destinele la inceputul varstei de 20 de ani avand cel mai mare risc de divort.

Datele arata de asemenea ca varsta medie a celor care aleg sa se casatoreasca a crescut treptat din 1970, atat in randul barbatilor cat si al femeilor.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2