SUA: 139 de persoane condamnate pe nedrept, declarate nevinovate in 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Justitia din Statele Unite a declarat anul trecut nevinovate 139 de persoane condamnate pe nedrept, in 84 dintre aceste dosare judiciare inregistrandu-se erori profesionale din partea politistilor sau a procurorilor, conform unui raport publicat miercuri, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

In majoritatea lor, aceste verdicte au rezultat din munca organizatiilor care isi consacra activitatea in a demonstra nevinovatia unor persoane condamnate sau a unor procurori care au introdus mecanisme ce permit revizuirea integritatii anumitor sentinte, explica acest studiu realizat sub egida Universitatii din California si a Universitatii din Michigan.

„Principalul motiv pentru care asistam la mai multe verdicte de declarare a nevinovatiei este ca (persoanele condamnate) pot acum sa ceara ajutorul organizatiilor specializate in achitari si al serviciilor procurorilor angajati in corectarea erorilor judiciare”, a comentat Barbara O’Brien, profesor de Drept la Universitatea din Michigan.

„In urma cu 50 sau 100 de ani, un acuzat nevinovat trimis la inchisoare nu avea spre cine sa se indrepte”, a adaugat ea.

Expertii recunosc totusi ca numarul cazurilor in care persoane condamnate pe nedrept sunt declarate intr-un final nevinovate reprezinta un procent foarte mic din totalul erorilor judiciare din SUA, de ordinul zecilor de mii.

In sistemul penal american, marturisirea faptelor nu este cea mai importanta proba, si nici a pleda vinovat, deoarece numerosi condamnati sunt declarati nevinovati dupa ce si-au recunoscut totusi public vina.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2