SUA: 21 milioane de dolari pentru aproape 40 de ani de inchisoare pe nedrept

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un barbat din California inchis pentru crima in 1978 si eliberat in 2017, dupa ce probele ADN i-au stabilit nevinovatia, va primi 21 de milioane de dolari compensatie pentru cei 38 de ani petrecuti pe nedrept dupa gratii, relateaza luni BBC, informeaza AGERPRES.

Craig Coley, care acum are 71 de ani, a fost condamnat pentru uciderea fostei sale partenere si a fiului ei, dar a sustinut permanent ca este nevinovat.

Banii vor fi platiti de municipalitatea din Simi Valley, in apropiere de Los Angeles.

Coley, veteran al razboiului din Vietnam, fusese arestat pentru violul si strangularea Rhondei Wicht, in varsta de 24 de ani, si a fiului ei de patru ani. Devenit suspect dupa ce o vecina a declarat ca i-a vazut masina si pe el la apartamentul unde se produsese crima, Coley, care nu mai avea alte condamnari, a fost in cele din urma trimis la inchisoare pe viata fara posibilitatea eliberarii. Totusi, ulterior au iesit la iveala o serie de neconcordante ale acuzarii, iar in noiembrie 2017 Coley a fost declarat nevinovat, dupa o serie de teste ADN.

El a fost ajutat in eforturile sale de a-si redobandi libertatea de fostul detectiv in politie Mike Bender, care a formulat pentru prima data dubii privind cazul sau in 1989. Craig Coley „este nerabdator sa-si poata trai viata (…), nimeni n-ar vrea sa fie in locul lui”, a declarat Bender pentru Reuters in 2017.

Autoritatile inca nu au stabilit cine i-a ucis totusi pe Rhonda Wicht si fiul ei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2