SUA anunta ca au fost ucisi 10.000 de combatanti ai Statului Islamic, in noua luni

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

statul islamicPeste 10.000 de luptatori ai Statului Islamic (SI) au fost ucisi de coalitia internationala de la inceperea campaniei impotriva gruparii jihadiste in urma cu noua luni in Irak si Siria, a declarat miercuri adjunctul secretarului de stat american Antony Blinken, dupa reuniunea coalitiei la Paris, relateaza Reuters citata de Agerpres.

Antony Blinken a afirmat ca s-a inregistrat un progres important in lupta impotriva Statului Islamic, insa gruparea a ramas rezistenta si capabila de initiativa.

‘Am asistat la multe pierderi in cadrul Daesh (acronimul in araba pentru SI) de la inceperea acestei campanii, peste 10.000 de luptatori’, a afirmat Blinken pentru radio France Inter. ‘In cele din urma acest lucru va avea un impact’, a mai spus el.

Marti, statele occidentale si cele arabe care participa la campania aeriana impotriva SI au sustinut planul Irakului privind recucerirea teritoriului aflat sub controlul SI dupa ce coalitia a fost acuzata de premierul irakian ca nu depune suficiente eforturi pentru a ajuta Bagdadul sa lupte impotriva insurgentilor.

‘La inceputul acestei campanii (noi) am declarat ca ne va lua timp’, a spus el. ‘Am conceput un plan pe trei ani si au trecut noua luni’, a mai spus oficialul american.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *