SUA anunta ca vor continua raidurile impotriva jihadistilor

Reclame home 1
Reclame home 1

Raidurile lansate in Siria in noaptea de luni spre marti asupra pozitiilor gruparilor Statul Islamic (SI) si al-Qaida de o coalitie condusa de Statele Unite „sunt doar inceputul” unei campanii de bombardamente, a indicat purtatorul de cuvant al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, citat de agentia EFE, presedintele Barack Obama afirmand de asemenea ca in prezent este imposibil de determinat durata acestor operatiuni, precum si a celor initiate anterior in Irak impotriva SI.

La randul sau, generalul William Mayville, directorul pentru operatiuni al Statului Major american, a precizat ca atacurile vor viza neutralizarea a doua obiective principale pe teritoriul sirian, respectiv gruparea Khorassan, afiliata retelei al-Qaida si bazata aproape de orasul Alep, precum si bazele miscarii islamice radicale Statul Islamic. Va fi o ‘campanie persistenta, sustinuta si credibila pentru destructurarea si distrugerea Statului Islamic’, a spus generalul Mayville. In ce priveste gruparea Khorassan, el a asigurat ca aceasta nu prezinta niciun interes strategic in razboiul civil din Siria.

Cat despre detaliile operatiunii din noaptea de luni spre marti, responsabilul militar american a declarat ca raidurile au fost efectuate in trei valuri. Mai intai au fost lansate rachetele Tomahawk de pe navele stationate in Golful Persic, in acest prim val fiind vizata doar gruparea Khorassan. Urmatoarele doua valuri de atacuri au fost executate cu avioane si au vizat pozitiile Statului Islamic in principalele sale orase-bastion.

Pentagonul a mai precizat ca raidurile au inceput la miezul noptii (ora Siriei) si s-au concentrat asupra cazarmilor, centrelor de comanda si de comunicatii din localitatile Raqa (principalul bastion al SI), Deir az-Zor, al-Hasakah si Abu Kamal.

Potrivit agentiei Reuters, intr-o scrisoare adresata Congresului dupa raidurile din Siria, presedintele Obama a subliniat ca ‘durata acestor desfasurari si operatiuni nu poate fi determinata’ la ora actuala. ‘Daca va fi necesar, voi dispune masuri suplimentare pentru a proteja si asigura cetatenii americani si interesele noastre impotriva oricarei amenintari reprezentate de Statul Islamic’, a mai mentionat liderul de la Casa Alba in scrisoare.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole