SUA-Aproape 1.500 de cazuri de imbolnaviri, dintre care 33 de decese, asociate cu folosirea tigarilor electronice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a anuntat joi ca 1.479 de cazuri de boli pulmonare asociate cu folosirea tigarilor electronice au fost inregistrate la nivelul intregii tari, relateaza Xinhua, titreaza Agerpres.

In total, 33 de decese au fost confirmate in 24 de state americane, varsta medie a victimelor fiind de 44 de ani, potrivit CDC.

Printre cei 849 de pacienti care au oferit informatii despre substantele utilizate in tigarile electronice cu trei luni inainte de debutul simptomelor, aproximativ 78% au raportat utilizarea de produse care contineau THC (tetrahidrocanabinol), agentul psihoactiv din canabis, in timp ce 10% au raportat utilizarea exclusiva de produse care contineau nicotina, a precizat CDC.

“Este extrem de complicat si de dificil. Este fatal sau potential fatal pentru jumatate dintre cazurile care necesita terapie intensiva”, a declarat Anne Schuchat, director adjunct al CDC, in cadrul unei audieri miercuri in Congresul SUA.

Schuchat a spus ca sezonul gripal care se apropie complica eforturile de a diagnostica cazurile asociate cu folosirea tigarilor electronice (practica denumita “vaping”). De asemenea, pacientii care au contractat boala pulmonara legata de vaping ar putea fi mai vulnerabili la gripa si la alte boli respiratorii, facand mai dificil sezonul gripal din aceasta iarna.

Numarul tot mai mare de decese asociate cu vaping-ul a alarmat tara. Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA elaboreaza o politica prin care produsele pentru tigari electronice neautorizate si care au alte arome in afara de tutun sa nu se mai poata gasi pe piata.

CDC a recomandat oamenilor sa se abtina de la utilizarea tuturor tigarilor electronice, deoarece nu sunt inca cunoscute cauzele specifice care au condus la bolile pulmonare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2