SUA: Aterizare de urgenta a unui Boeing 737 MAX intr-un zbor fara pasageri

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un avion Boeing 737 MAX al companiei americane Southwest, care se indrepta marti spre California, s-a confruntat cu o problema de motor fiind obligat sa aterizeze de urgenta la Orlando (Florida), a anuntat Agentia federala a aviatiei din Statele Unite (FAA), transmite AFP, titreaza Agerpres.

“Avionul a facut drum intors si a aterizat fara probleme la Orlando”, a informat FAA. Niciun pasager nu se afla la bordul aparatului care se indrepta spre Victorville, in California, pentru a fi parcat.

La 13 martie, FAA a blocat la sol intreaga flota de 737 MAX dupa doua accidente sangeroase petrecute in cateva luni, dar permite ca avioanele sa zboare fara pasageri de la un aeroport la altul pentru a fi depozitate. FAA a adaugat ca a demarat o ancheta in legatura cu acest incident. La randul sau, compania Southwest a precizat ca avionul s-a confruntat cu o problema la unul dintre motoare “la putin timp dupa decolare”. “Echipajul a urmat protocolul si a aterizat in siguranta pe aeroport” cu putin inainte de orele 15.00 (19.000 GMT), a adaugat un purtator de cuvant, subliniind ca avionul va fi transportat spre uzina de intretinere de la Orlando pentru a fi verificat.

La 10 martie, zborul ET302 de la Addis Abeba la Nairobi s-a prabusit la cateva minute dupa ce a decolat din capitala etiopiana, provocand moartea a 157 de persoane. La sfarsitul lunii octombrie, 189 de persoane au fost ucise cand un 737 MAX 8 al companiei indoneziene low-cost Lion Air s-a prabusit in Marea Java.

Foto: Gold Coast Bulletin

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *