SUA: Autoritatile au lansat raiduri la scara mica in randul imigrantilor ilegali

Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile americane au lansat la sfarsitul saptamanii trecute operatiuni la scara mica pentru arestarea unor familii fara documente, in debutul unei campanii a presedintelui Donald Trump de a expulza mii de imigranti, relateaza Reuters, titrate de Agerpres.

Operatiunea, care s-a intins pe mai multe zile, urma sa ia ca tinta sute de familii sosite recent in circa zece orase si care ar fi primit un ordin de expulzare din partea unui judecator specializat in imigratie. Operatiunile de expulzare urmaresc sa descurajeze afluxul de familii din America Centrala care fug de saracia si de violentele cauzate de bande criminale in tarile lor natale, multe incercand sa obtina azil in SUA.

Imigrantii si asociatiile de sustinere a lor se pregatisera pentru arestari in masa, dar pana duminica seara au aparut informatii doar despre mici operatiuni in cateva orase.

“Desfasuram actiuni tintite de aplicare a legii impotriva unor persoane care au pierdut in instanta si au primit ordin de expulzare din partea unui judecator specializat in imigratie”, a declarat directorul in exercitiu al Autoritatii pentru imigratie si afaceri vamale (ICE), Matt Albence, citat de Fox News.

Mary Bauer, din partea organizatiei de asistenta juridica Southern Poverty Law Center (SPLC), a spus ca nu exista operatiuni confirmate in mari orase sudice precum Atlanta.

Nu au existat relatari privind arestari nici din partea Consiliului American pentru Imigratie, care are avocati pregatiti pentru a oferi consiliere juridica la cel mai mare centru de detentie pentru familii de imigranti la Dilley, in Texas.

“Imigrantii si comunitatile de imigranti din intreaga tara se ascund, iar oamenii traiesc terifiati si terorizati, pentru ca asta este de fapt ideea intregii operatiuni, indiferent daca au loc sau nu actiuni de aplicare a legii”, a spus Mary Bauer, director juridic adjunct al SPLC.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a spus ca au avut loc trei operatiuni al ICE in oras sambata, aparent fara arestari. El a mai precizat ca nicio astfel de operatiune nu s-a desfasurat duminica.

“Este un act politic al acestui presedinte. El a politizat o agentie guvernamentala a SUA pentru a-l ajuta sa fie reales”, a spus Bill de Blasio, candidat in cursa democrata pentru scrutinul din 2020.

Presedintele american Donald Trump a anuntat vineri o vasta operatiune de arestare si de expulzare a imigrantilor fara documente in zece orase pentru sfarsitul saptamanii care s-a incheiat. El a avertizat in luna iunie in legatura cu pregatirea acestor expulzari, care au fost dezvaluite anterior de cotidianul New York Times.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2