SUA: Cei mai bogati oameni ai lumii au pierdut 35 de miliarde de dolari din cauza turbulentelor politice

Cei mai bogati oameni ai lumii au pierdut 35 de miliarde de dolari, dupa ce Bursa de pe Wall Street a inchis sedinta de miercuri in scadere puternica, pe fondul turbulentelor provocate de presupusele legaturi ale presedintelui Donald Trump cu Rusia si de concedierea directorului FBI, James Comey, transmite Bloomberg, informeaza AGERPRES.

Conform indicelui Bloomberg Billionaires, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, cea mai bogata persoana din lume, cu 86,8 miliarde de dolari, a pierdut un miliard de dolari dupa ce actiunile Microsoft au scazut cu 2,8%, cel mai semnificativ declin din ultimul an.

Tot in sectorul tehnologic, fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, a cazut pe locul trei in topul celor mai norocosi oameni ai planetei, dupa ce a pierdut 1,7 miliarde de dolari in urma declinului actiunilor retailerului online cu 2,2%.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost cel mai puternic lovit de turbulentele de pe pietele financiare, scaderea actiunilor Facebook provocandu-i pierderi de doua miliarde de dolari. In prezent, Mark Zuckerberg este al cincilea cel mai bogat am din lume, cu o avere estimata la 62,3 miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg Billionaires.

Amancio Ortega, cea mai bogata persoana din Europa si fondatorul Zara, a pierdut 355 de milioane de dolari dar a urcat pe locul doi in topul celor mai norocosi oameni ai planetei, cu o avere estimata la 83,2 miliarde de dolari.

Cei mai bogati oameni ai lumii au o avere neta combinata evaluata la 4.900 de miliarde de dolari, care a crescut anul acesta cu 455 de miliarde de dolari.

China are 31 de miliardari in indicele Bloomberg, cu 262 miliarde de dolari, in urma SUA, care are 179 de miliardari, care controleaza 1.900 miliarde de dolari, si Germaniei, ai carei 39 de miliardari au 281 miliarde de dolari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1