SUA dau asigurări că nu doresc să provoace ostilitate cu politica lor faţă de Coreea de Nord

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, a dat duminică asigurări că politica actualei administraţii americane faţă de Coreea de Nord nu are ca obiectiv să provoace ostilitate, ci să caute soluţii pentru a obţine denuclearizarea ţării asiatice, transmite EFE, informează AGERPRES.

“Politica noastră faţă de Coreea de Nord nu are ca obiectiv ostilităţile, ci găsirea de soluţii. Are ca obiectiv final să obţină o denuclearizare completă a Peninsulei Coreea”, a explicat Sullivan într-un interviu la postul ABC şi a promis “o abordare practică mai calibrată” decât cea a precedentelor administraţii.

Declaraţiile lui Sullivan intervin la câteva ore după ce Coreea de Nord a avertizat SUA că se confruntă “cu o criză dincolo de puterea sa de control”. Regimul de la Phenian a reacţionat astfel la primul discurs din Congres al lui Biden, de miercuri, în care preşedintele american a promis că va colabora cu aliaţii săi – prin intermediul diplomaţiei şi a “descurajării severe” – pentru a face faţă “ameninţării serioase pe care o reprezintă Coreea de Nord”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *