SUA dau asigurari ca nu urmaresc o ”schimbare de regim” in Iran

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Casa Alba a reafirmat luni ca nu urmareste “o schimbare de regim” in Iran, aparandu-si totusi sanctiunile si politica sa de “presiune maxima” fata de Teheran, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

“Cum am spus de mai multe ori, o schimbare de regim in Iran nu face parte din politica administratiei”, a declarat John Bolton, consilier pentru securitate nationala al lui Donald Trump, in marja Adunarii Nationale a ONU de la New York.

“Am impus sanctiuni foarte stricte Iranului, altele vor urma. Ceea ce asteptam de la Iran sunt schimbari profunde in termeni de comportament”, a adaugat Bolton, care acuza Iranul ca destabilizeaza Orientul Mijlociu.

“Pana cand asta se intampla vom continua sa exercitam ceea ce presedintele a numit o presiune maxima”, a conchis el.

La randul sau, seful diplomatiei americane Mike Pompeo a subliniat ca Trump va exprima o condamnare “puternica” a atitudinii Teheranului cu prilejul discursului sau de la tribuna ONU prevazut sa aiba loc marti dimineata.

Inainte de plecarea sa la New York, presedintele american nu a exclus complet o eventuala intalnire cu omologul sau iranian Hassan Rohani in marja Adunarii Generale.

“Vor sa vorbeasca? Asta depinde de ei, nu de mine”, a spus presedintele american, care a anuntat in mai retragerea SUA din acordul nuclear semnat in 2015 intre Iran si marile puteri mondiale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2