SUA: Decretul anti-imigratie al lui Donald Trump a intrat oficial in vigoare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Decretul privind migratia al presedintelui american Donald Trump, care restrange temporar intrarea in Statele Unite a cetatenilor din sase tari musulmane si a refugiatilor, a intrat oficial in vigoare joi, la ora 20, ora Washingtonului (vineri, ora 00,00 GMT), aminteste AFP, titrat de Agerpres.

Dupa cinci luni de litigii in diverse instante, punerea in aplicare a acestei masuri a fost autorizata in final in aceasta saptamana de catre Curtea Suprema a SUA, dar domeniul sau a fost limitat.

Presedintele american Donald Trump a salutat luni decizia Curtii Supreme prin care este pus partial in aplicare controversatul sau decret anti-imigratie, spunand ca este o ‘victorie’ pentru securitatea nationala a SUA.

„In calitate de presedinte, nu pot lasa sa intre in tara noastra oameni care ne vor raul”, a precizat Trump intr-un comunicat.

Decizia adoptata in unanimitate de Curtea Suprema este o victorie neta pentru securitatea noastra nationala”, a adaugat el.

Curtea Suprema a Statelor Unite a decis luni punerea partiala in aplicare a decretului anti-imigratie al presedintelui Donald Trump, in asteptarea examinarii lui la toamna.

Decretul care interzice intrarea in SUA a cetatenilor din sase tari majoritar musulmane — Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen — se aplica de acum oricarei persoane care „nu a stabilit o relatie de buna credinta cu o persoana sau o entitate din SUA”.

Practic, niciun cetatean din cele sase tari care nu este cunoscut autoritatilor americane nu va primi acces pe teritoriul SUA, conform deciziei celor noua judecatori ai Curtii Supreme.

„Acceptam partial recursurile (privind decretul) si acceptam sa suspendam partial (deciziile care au blocat aplicarea sa)”, au rezumat judecatorii decizia lor extrem de asteptata.

Hotararea a fost anuntata in ultima zi a sesiunii anuale a Curtii Supreme, institutie care in SUA are ultimul cuvant in legatura cu toate subiectele care necesita o interpretare a Constitutiei.

Aceasta decizie de luni a Inaltei Curti este o victorie relativa, insa cu toate acestea notabila, pentru Donald Trump, al carui celebru decret a fost suspendat de mai multi judecatori, in prima instanta si in apel.

Nu doar ca magistratii Curtii Supreme accepta ca decretul sa fie pus in aplicare partial, dar ii ofera presedintelui american o sansa de a obtine o victorie judiciara finala care ar anula toate infrangerile suferite in justitie pana acum in acest dosar.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2