SUA ii cer Chinei ”sa actioneze” impotriva Coreii de Nord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Statele Unite ale Americii (SUA) intentioneaza ”sa puna presiune” pe China pentru a ”actiona” impotriva cursei inarmarii nucleare a Coreii de Nord, a declarat duminica ambasadoarea americana la ONU, Nikki Haley, cu cateva ore inainte de vizita presedintelui chinez, Xi Jinping, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

”Singura tara care poate stopa Coreea de Nord este China si ei o stiu (…) Ei trebuie sa actioneze si noi vom continua sa punem presiune pe China pentru a actiona”, a afirmat Nikki Haley intr-o declaratie difuzata duminica de canalul de televiziune ABC.

Presedintele Xi Jinping este asteptat joia viitoare in Florida pentru o intalnire cu Donald Trump la resedinta sa privata din Mar-a-Lago. Aceasta va fi prima intalnire dintre cei doi lideri, pe fondul crizei nucleare cu Coreea de Nord.

Trump declara joia trecuta pe contul sau de Twitter ca intalnirea va fi ”foarte dificila”, din cauza indeosebi a diferendelor comerciale dintre cele doua mari puteri ale lumii.

 

Dar ”conversatia cea mai importanta va fi cum vom putea sa gestionam neproliferarea nucleara a Coreii de Nord”, a estimat Nikki Halley, lasand sa se intrevada o intalnire tete-a-tete tensionata intre cei doi lideri in legatura cu dosarul nord-coreean.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2