SUA: Justitia confirma suspendarea decretului privind imigratia al lui Donald Trump

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Justitia americana a confirmat joi in apel suspendarea decretului anti-imigratie al presedintelui Donald Trump, spunand ca este discriminatoriu, cazul urmand sa fie transat la Curtea Suprema, relateaza AFP si Reuters, informeaza AGERPRES.

“Am castigat”, a scris pe Twitter Omar Jadwat, avocat al unor asociatii care sustin ca Trump i-a vizat in mod explicit pe musulmani in decretul sau privind sase tari majoritar musulmane, incalcand astfel Constitutia.

Guvernul va merge cu acest caz la Curtea Suprema, a reactionat intr-un comunicat ministrul american al Justitiei, Jeff Sessions, spunand ca decizia instantei “submineaza eforturile presedintelui de intarire a securitatii nationale a tarii”.

Atat de controversata masura a lui Trump prevede inchiderea temporara a frontierelor SUA pentru refugiatii din intreaga lume si pentru cetatenii din sase tari majoritar musulmane. Decretul ar putea avea drept consecinta separarea unor familii pe termen lung.

“Congresul a acordat presedintelui puterea sa interzica intrarea unor straini, insa aceasta putere nu este absoluta”, a scris in textul deciziei judecatorul Roger Gregory, presedintele Curtii de Apel din Richmond.

Aceasta putere “nu poate fi necontrolata cand, precum in acest caz, presedintele a recurs la ea printr-un decret care produce daune iremediabile pentru persoane in intreaga tara”, se mai arata in decizie.

Faimosul decret a avut doua versiuni, care au fost blocate de instante in februarie si martie. Cele doua decizii de suspendare au fost denuntate de Donald Trump ca fiind simptomatice pentru o ‘justitie politizata’.

Constitutia SUA interzice discriminarea religioasa si, in opinia celor care se opun decretului, animozitatea lui Trump fata de islam este evidenta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2