SUA: Mii de membri ai grupului de motociclisti “Rolling Thunder” au defilat la Washington in onoarea militarilor cazuti in lupta

home camp2
home camp2
home camp2


Mii de membri ai grupului de motociclisti “Rolling Thunder”, purtand drapelul Statelor Unite, au defilat duminica in capitala Washington in onoarea militarilor americani cazuti pe campul de lupta, relateaza luni AFP, titreaza Agerpres.

“Marii patrioti ai ‘Rolling Thunder’ se vor intoarce anul viitor la Washington DC si, speram, multi ani de acum inainte”, a scris presedintele Donald Trump pe Twitter, chiar inainte de parada.

Insa, potrivit organizatorilor, cea de-a 32-a parada a “Rolling Thunder” este, pana la noi ordine, ultima, asa cum a fost anuntat in decembrie anul trecut, invocand lipsa de cooperare din partea autoritatilor, in special a Pentagonului, si costurile organizarii devenite exorbitante – mai mult de 200.000 de dolari.

“Este ultima noastra parada la Washington DC, pana vom merge la Casa Alba si vom vorbi cu presedintele Trump pentru a vedea ce poate face pentru noi”, a declarat pentru CNN Joe Bean, presedintele organizatiei.

Contactat de AFP, Pentagonul nu a dorit sa ofere detalii suplimentare. Cu motoarele turate, zeci de mii de motociclisti au strabatut strazile din capitala SUA, sub sloganul “Nu ii vom uita niciodata”.

Fondat in 1988 de doi veterani ai razboiului din Vietnam, evenimentul este un tribut adus soldatilor americani care au murit sau au disparut in conflicte militare. Potrivit agentiei federale specializate DPAA, mai mult de 82.000 de militari americani sunt dati disparuti, dintre care 72.000 dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *