SUA: Ministerul Justitiei da in judecata statul California in legatura cu neutralitatea internetului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul american al Justitiei a dat in judecata statul California, sustinand ca o noua lege cu privire la internet ratificata de guvernatorul californian Jerry Brown depaseste autoritatea statului, informeaza luni dpa, transmite AGERPRES.

Legea californiana ar „pune piedici in mod ilicit abordarii guvernului cu privire la internet in favoarea dereglementarii”, a explica duminica seara Ministerul american al Justitiei intr-un comunicat.

Guvernul american a anulat in decembrie prevederile federale privind neutralitatea internetului conform carora toti furnizorii de continut online se pot bucura de acces egal la web. Lipsa acestor masuri le permite furnizorilor de internet sa acorde acces prioritar organizatiilor care platesc mai mult.

Sustinatorii internetului liber argumenteaza ca, daca nu se respecta principiul neutralitatii, internetul va fi dominat de companiile mari si vocile mai mici vor fi excluse. California – gazda Silicon Valley si a numeroase companii de IT – spera sa poata influenta situatia cu legea ratificata duminica de guvernatorul Brown si care restabileste acest principiu.

Ministrul justitiei Jeff Sessions a insistat la randul sau ca, in baza Constitutiei SUA, autoritatea reglementarii comertului intre state revine guvernului federal si nu statelor americane.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole