SUA: Numarul de noi locuri de munca infiintate in iunie a depasit asteptarile

Reclame home 1
Reclame home 1

Economia americana a creat un numar peste asteptari de noi locuri de munca in iunie, insa rata somajului a urcat la 3,7%, in timp ce cresterea salariilor a fost sub estimari, ceea ce ar putea incuraja Rezerva Federala a SUA sa reduca ratele dobanzilor, transmit Reuters si AP, informeaza AGERPRES.

Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecuta 224.000 de noi locuri de munca, mult peste cifra de 160.000 noi de locuri de munca preconizata de analisti, in timp ce rata somajului a urcat usor, de la 3,6% la 3,7%.

Economia americana trebuie sa creeze aproximativ 100.000 de noi locuri de munca in fiecare luna pentru a tine pasul cu cresterea populatiei apte de munca. De asemenea, Departamentul american al Muncii a revizuit in jos cifrele pentru aprilie si mai, cand au fost create cu 11.000 de locuri de munca mai putin decat numarul anuntat initial.

Salariul mediu orar a crescut cu 3,1% in iunie, similar cu nivelul din mai.

In industrie si constructii au fost create 17.000 si, respectiv, 21.000 de locuri de munca in iunie, in timp ce in structurile guvernamentale s-au creat 33.000 de locuri de munca

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2