SUA: Numarul deceselor asociate cu folosirea tigarilor electronice a crescut la 18

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul deceselor legate de folosirea tigarilor electronice in Statele Unite a ajuns la 18 in 15 state, au informat joi autoritatile americane, citate de DPA.

Varsta medie a pacientilor care au murit este de 50 de ani, variind de la 27 la 71 de ani, a indicat Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) intr-un comunicat pentru presa.

Au fost raportate cel putin 1.080 de cazuri de leziuni pulmonare asociate cu folosirea tigarilor electronice in 48 de state, cu 275 mai multe fata de saptamana trecuta, a declarat agentia.

Cresterea numarului de cazuri este “extrem de ingrijoratoare”, a subliniat directorul CDC Robert Redfield.

“Din pacate, acesta poate fi varful aisbergului cand vine vorba despre amenintarea crescanda pentru sanatate pe care acest focar o prezinta pentru publicul american, in special pentru tineri si adulti tineri”, a continuat el.

Cauza leziunilor pulmonare este pe moment neclara, insa potrivit CDC, circa 78 % dintre pacientii care stiau ce substante au folosit inainte de a se imbolnavi au relatat ca au folosit produse continand THC, ingredientul primar al marijuanei, relateaza Agerpres.

Nu a fost raportata nicio crestere similara a bolilor legate de folosirea tigarilor electronice in Europa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2