SUA – O colectie de 99 de pantofi sport, vanduta cu 850.000 de dolari la o licitatie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un lot de 99 de perechi de pantofi sport de colectie a fost cumparat cu suma de 850.000 de dolari de un antreprenor canadian in cadrul unei licitatii private organizate la New York de casa de licitatii Sotheby’s, care a reusit astfel o vanzare-record pentru acest tip de incaltaminte, relateaza AFP miercuri, informeaza AGERPRES.

Lotul a fost initial inclus intr-o vanzare online propusa de Sotheby’s in parteneriat cu site-ul specializat Stadium Goods, care cuprindea 100 de perechi.

Antreprenorul canadian Miles Nadal (61 de ani) s-a oferit sa cumpere intregul set, insa proprietarul acelei perechi a refuzat, preferand sa o vanda separat.

Pretul de achizitie este de departe cel mai mare atins vreodata de o pereche sau o colectie de pantofi sport, chiar daca cele mai multe vanzari intre persoane particulare sunt confidentiale, noteaza AFP.

Printre cele 99 de seturi de obiecte de incaltaminte se afla in principal pantofi Nike, dintre care se remarca doua perechi de Nike Mag, un model futurist inspirat de filmul “Inapoi in viitor II”. Valoarea uneia dintre ele, fabricata in 2016 in doar 89 de exemplare, a fost estimata intre 50.000 si 70.000 de dolari.

O alta raritate o reprezinta cinci perechi din colectia limitata realizata de rapperul american Travis Scott pe modelul Air Jordan 4, cu o valoare estimata intre 45.000 si 60.000 de dolari.

Printre numeroasele modele Jordan figureaza si o pereche de Air Jordan 11, conceputa special cu ocazia retragerii jucatorului de baseball Derek Jeter, in doar cinci exemplare. Pretul acestei perechi a fost estimat intre 40.000 si 60.000 de dolari.

Recordul pentru vanzarea unei singure perechi de pantofi sport este de 190.372 de dolari, in 2017. Este vorba despre o pereche de Converse Fastbreak purtata de vedeta americana de baschet Michael Jordan in timpul finalei olimpice din 1984.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2