SUA: O curte de apel refuza sa restabileasca imediat decretul lui Trump privind imigratia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O curte de apel din SUA a respins duminica cererea Administratiei Trump de a restabili imediat aplicarea decretului privind imigratia semnat de presedintele american, relateaza agentiile internationale de presa, informeaza AGERPRES.

Departamentul de Justitie a atacat in apel sambata seara decizia unui judecator federal care bloca aplicarea decretului semnat in urma cu opt zile de Donald Trump, ceea ce permitea din nou intrarea in SUA a cetatenilor din cele sapte tari majoritate musulmane vizate de ordinul initial al liderului de la Casa Alba.

Insa o curte de apel din San Francisco a respins duminica apelul de urgenta inaintat de Departamentul de Justitie.

In apelul sau, Departamentul de Justitie a sustinut ca decizia instantei din Seattle de a bloca aplicarea ordinului semnat de Trump ‘afecteaza publicul’, ‘pune sub semnul intrebarii judecata presedintelui privind securitatea nationala’ si ‘nu a fost insotita practic de nicio analiza juridica’.

Trump a semnat la 27 ianuarie un ordin executiv care suspenda temporar programul de refugiati al SUA, interzicea intrarea in tara a cetatenilor din Irak, Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan si Yemen pe o perioada de 90 de zile si bloca pe termen nedefinit primirea de refugiati sirieni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2