SUA: O pana de curent de proportii a lasat in intuneric vestul Manhattanului, inclusiv Times Square

PNL

O pana de curent de proportii a afectat sambata seara o parte din vestul Manhattanului, lasand in intuneric multe statii de metrou, dar si panourile publicitare luminoase din cartierul Times Square, transmit AFP si dpa, titrate de Agerpres.

Aproximativ 42.000 de new-yorkezi au fost lipsiti de electricitate, potrivit companiei Con Edison, care nu a informat despre cauza intreruperii furnizarii de curent electric. Zeci de persoane au postat imagini pe retelele de socializare cu statii de metrou cufundate in intuneric.

In asteptarea restabilirii curentului electric, regia de transport MTA a solicitat calatorilor sa evite statiile subterane din Manhattan, ceea ce inseamna aproape intreaga retea a metroului new-yorkez. Pompierii au informat ca au raspuns unui numar mare de solicitari de interventii, in special din partea persoanelor blocate in lifturi.

Fiind vorba de o pana completa de curent intr-o zona in care se gasesc teatrele de pe Broadway si Hell’s Kitchen din partea de vest a Manhattanului, semafoarele au incetat sa functioneze iar panourile publicitare gigantice din Times Square s-au stins.

New York a devenit rapid scena unor idei generate de acest incident. La cateva minute dupa stingerea luminilor, mai multe scene improvizate au fost organizate pe strazi. Trecatorii au incercat sa reglementeze circulatia in timp ce trupa de comedie muzicala ‘Hadestown’ si o corala care avea spectacol la prestigioasa Carnegie Hall si-au continuat spectacolele pe trotuar. Ironie a sortii, pana de curent s-a produs in ziua aniversarii ‘Blackout’, intreruperea pe scara larga a furnizarii de curent electric care a afectat aproape in intregime metropola in 1977. La acel moment, in plina criza economica, New York-ul a devenit scena jafurilor si a vandalizarilor, aproximativ o mie de magazine fiind sparte. Curentul a fost restabilit atunci dupa 25 de ore.

Alte doua pene masive de curent au mai afectat New York-ul: in 1965 si, respectiv, in 2003.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2