SUA ofera 3 milioane de dolari pentru arestarea unui infractor informatic rus

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

hackerSUA ofera pana la 3 milioane de dolari pentru informatii care pot duce la arestarea lui Evgheni Mihailovici Bogacev, prezentat de justitia americana drept unul dintre cei mai importanti infractori informatici din prezent, relateaza miercuri AFP citata de Agerpres.

‘Cunoscut si sub pseudonimul de ‘lucky12345’ si ‘slavik’, Bogacev este acuzat ca a fost administratorul unei retele care a implantat un software pirat in peste un milion de calculatoare, fara autorizatie’, a indicat Departamentul de Stat intr-un comunicat.

Utilizatorii acestui software, ‘Zeus’ sau ‘GameOver Zeus’ in versiunea sa cea mai evoluata, ‘au putut fura informatii bancare si goli conturile in cauza’, sustragand in total ‘peste 100 de milioane de dolari’ de la persoane particulare sau de la companii americane, conform Departamentului de Stat.

Bogacev este ‘poate cel mare infractor informatic al planetei’, a declarat in cadrul unei conferinte de presa William Brownfield, insarcinat cu cooperarea judiciara internationala in cadrul Departamentului de Stat.

Potrivit lui Joseph Desmarest, director adjunct al diviziei cibernetice a FBI, o banca din Florida care a avut un calculator infectat de ‘GameOver Zeus’ a pierdut 7 milioane de dolari dintr-unul din conturile sale in 2012.

Conform informatiilor justitiei americane, Bogacev traieste in Rusia. FBI-ul a transmis informatiile referitoare la el FSB-ului, serviciul de informatii rus, a declarat Joseph Desmarest.

Ancheta judiciara asupra lui ”GameOver Zeus’ a inceput in statul Pennsylvania in urma cu doi ani, potrivit lui David J. Hickton, procurorul federal local. La 23 mai 2014, o operatiune a politiei a permis ‘taierea liniilor de comunicatie intre calculatoarele infectate’ si reteaua aflata la originea ‘GameOver Zeus’.

‘Zeus’, versiunea originala a software-ului pirat a aparut in 2007′, potrivit FBI.

Ancheta FBI asupra ‘GameOver Zeus’ a implicat peste o duzina de tari, printre care Australia, Olanda, Marea Britanie, Franta, Italia, Elvetia, Luxemburg sau Japonia.

Recompensa este oferita in cadrul unui program american de lupta impotriva crimei organizate internationale (TOC, Transnational Organized Crime), lansat in 2011 de SUA. Peste 20 de milioane de dolari cu titlu de recompense au fost varsati in ultimii doi ani in cadrul acestui program, a precizat William Brownfield.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1